Hatay'da Akaryakıt Kaçakçılığı Operasyonu

Altınözü ilçesinde 690 güvenlik görevlisiyle 17 adrese yönelik operasyonda 250 bin litre akaryakıt ele geçirildi, 80 boru hattı imha edildi.

İlçeye bağlı Hacıpaşa Mahallesi'nde jandarma ve polis özel harekat, komando, asayiş timleri, istihbarat görevlileri ve olay yeri inceleme ekiplerinin katılımıyla önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

TOMA, itfaiye ve zırhlı araçların da hazır bekletildiği operasyonda ev, iş yeri ve depolarda arama yapıldı. Varillerde akaryakıt ele geçirirken, Suriye sınırına kadar toprak altına döşenmiş boru hatları da tespit edildi.
İş makineleri ile sökülen borular, yakılarak imha edildi.
Hatay Valiliği'nin operasyona ilişkin yazılı açıklamasında, 490 jandarma ve 200 polisin görev aldığı operasyonda 250 bin litre akaryakıt ele geçirildiği, 80 boru hattının imha edildiği, hatların bağlı olduğu ev ve depo sahipleri hakkında yasal işlem başlatıldı belirtildi.
Akaryakıt kaçakçılığına karşı Hacıpaşa Mahallesi'nin batı, kuzey ve güney yönündeki çıkış yolları ile arazi geçiş yollarının 24 saat esasına dayalı denetim altında tutulması kararı alındığı vurgulanan açıklamada, akaryakıt kaçakçılığından para kazanma yolunu tercih eden, vergi kaçırmak suretiyle devlete ve genel anlamda kamuya zarar verenlerle mücadelenin süreceği ifade edildi.
Kaynak: AA