Erzin'de Seçim Önlemleri

Hatay’ın Erzin ilçesinde cumhurbaşkanlığı seçiminde alınacak önlemlerle ilgili toplantı yapıldı.

Erzin'de Seçim Önlemleri

Toplantıya Kaymakamı İskender Yönden’in yanı sıra Erzin Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ali Bahadır Aslan, Erzin İlçe Emniyet Müdürvekili Mustafa Ateş, AK Parti Erzin İlçe Başkanı Abdullah Yakar, CHP Erzin İlçe Başkanı Ali Sarar, MHP İlçe Teşkilatı adına Mehmet Oruz, DP Erzin İlçe Başkanı Uğur Aksay, BDP Erzin İlçe Başkanı Hüseyin Pur ve HDP Erzin İlçe Başkanı Mehmet Emin Oturmak katıldı.

Kaymakam Yönden, "10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayacağız. Her ne kadar yerel seçimler kadar heyecanlı olmasa da seçim seçimdir. O gün oy verme işlemleri saat 08:00'de başlayıp 17:00’de sona erecek. Bu zaman içerisinde gerekli güvenlik tedbirlerini alacağız" dedi.

"Çevreyi kirletmemeye özen göstermeliyiz" diyen Kaymakam İskender Yönden sözlerine şöyle devam etti:
"Siyasi partilerin propaganda süresi 9 Ağustos 2014 tarihinde saat 17:00’de sona erecek. Bu süre içerisinde seçim büroları adayların posterleriyle ve parti bayrakları ile süslenebilir. Fakat yapıştırma posterler çevreyi kirlettiği tespit edildiğinden bu gibi düşünceye girilmemesi gerekir. Ayrıca sesli propaganda yapılırken de çok dikkatli olmak lazım. İnsanları rahatsız etmeyecek şekilde planlanmalı ifadelerini kullandı."
Kaynak: İHA