Ceylanpınar’da İsrail Saldırıları Kınandı

İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılar Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde kınandı.

Ceylanpınar’da İsrail Saldırıları Kınandı

Ceylanpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (ENSAR DER) organize ettiği basın açıklaması ikindi namazının ardından Ceylanpınar Ulu Camii önünde gerçekleştirildi.

Toplanan gurup adına basın açıklamasını Ensar Der üyesi Metin Demir okudu. İsrail rejimi uzun zamandır bölgedeki ve dünyadaki zalim dostların teşviki ve göz yummasıyla Gazze’yi açık hava hapishanesine dönüştürdüğünü belirten Demir, Ramazan ayında İsrail tarafından Filistin topraklarında adeta bir vahşet furyası estirilmekte olduğunu söyledi.

Demir, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Katil İsrail işgalcileri dünya Müslümanlarıyla adeta alay edercesine saldırılarını ve şiddetin dozunu her geçen gün daha da artırmaktadır. Şuana kadar 200’ün üzerinde şehidimiz var ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bilindiği üzere pazartesi gününden bu yana terör rejimi İsrail Gazze’deki kardeşlerimize saldırmakta ve onları vahşice katletmektedir. İhtiyar, kadın, çocuk ve bebek demeden vahşice sivilleri katletmeye devam eden terör devleti İsrail, Gazze’ye kara hareketi başlatmıştır. Havadan, karadan ve denizden Müslüman Filistin halkının üzerine tonlarca bomba yağdırılmakta ve maalesef her zamanki gibi dünya bu olanlar karşısında sessizliğini muhafaza etmektedir.”
“Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin bu acımasız vahşet karşısında sadece geçiştirmeli bir sözlü telinde bulunmalarını değil ivedilikle kararlı ve somut adımlar atmalarını ve terör devleti İsrail ile olan tüm askeri, siyasi ve ekonomik anlaşmalarını feshetmelerini temenni ediyoruz” diyen Demir, “Mübarek ramazan ayını cehenneme çevirmekten haz alan, kadın ve çocuk öldürmeyi kendine görev bilen terör şebekesi İsrail aşağılık bir zihniyete sahiptir. Bugün dünyanın gözü önünde yavrularımız, kardeşlerimiz kurşunlar ile öldürülüyorsa burada dinlenecek tek söz “Zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır” diye konuştu.

Demir, son olarak İsrail mallarının boykot edilmesi için çağrıda bulundu.
Kaynak: İHA