Burhaniye'ye Hayırseverden Eğitim Desteği

Kayserili hayırsever Sebahattin Özsaraç tarafından Burhaniye ilçesinde yaptırılacak 4 derslikli anaokulunun protokolü imzalandı.

Balıkesir Valiliğindeki imza protokolünde konuşan Vali Ahmet Turhan, eğitim eğitime yapılan katkıların çok önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'de hayırseverler sayesinde birçok okul inşa edildiğini vurgulayan Turhan, şöyle konuştu:
"Bu katkılar, eğitimde çarpan etkisi oluşturuyor. Özellikle okul öncesi eğitim bizler için çok önemli. Maalesef okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının altındayız. İnşallah hızla bu açığı da kapatacağız. Hayırsever Sebahattin Özsaraç, eğitime gönül vermiş yazları Burhaniye'de ikamet eden ve Balıkesir'i çok seven bir büyüğümüz. Bu kapsamda Burhaniye'de 4+1 derslikli ana okulu yapımı söz konusu. Okula, rahmetli eşinin ismi Yıldız Özsaraç'in adı verilecek."

Özsaraç ise gelecek nesilleri iyi yetiştirmenin bir görev olduğunu dile getirerek, "Eğitimin önemi hepimiz biliyoruz. Anaokullarının Türkiye çapında büyük önem taşıdığını ve son zamanlarda hükümetimizin de bu konuya önem verdiğini de bildiğim için bu uğurda sembolik de olsa yardım yaparak anaokulu inşasına katkıda bulunmak istedim" dedi.

Daha sonra Turhan ve Özsaraç tarafından inşaat protokolü imzalandı.
Kaynak: AA