Başkan Çerçi’den Tepki ve Kınama!

Manisa Yunusemre Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlik programında İsrail’in Filistin’de uyguladığı katliamın ardından ülkemizde ilan edilen 3 günlük yas nedeniyle değişiklik yapıldı.

Başkan Çerçi’den Tepki ve Kınama!
Programlarda eğlenceye yönelik bölümler kaldırıldı. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, İsrail’in saldırılarında şuana kadar sadece ölen çocuk sayısının 200’e yaklaştığına dikkat çekerek, “Filistin’de yaşananlar bir trajediye dönüşüyor. İsrail öldürüyor, insanlık izliyor. Kınıyoruz!” dedi.


Bakanlar Kurulu tarafından 3 günlük yas ilan edildi. Bu karar doğrultusunda Manisa Yunusemre Belediyesi mahallelerde düzenlenen Ramazan etkinlik programlarında değişiklik yaptı. Alınan karar doğrultusunda yas sürecince eğlenceye yönelik bölümler iptal edildi. Programlarda iftar öncesi ve sonrasında Kur’an-ı Kerim okutulacak. İlahiler eşliğinde Filistin’deki Müslüman kardeşlerimiz için dua edilecek.

ÇOCUKLARIN NE GÜNAHI VAR?
İsrail’in katliama devam ederken dünyanın bunu izlediğini ifade eden Başkan Mehmet Çerçi, “Bu trajediye karşı insanlık sınav veriyor. Ölen 200’e yakın çocuğun ne günahı var? Kadınların, sivillerin ne günahı var? İsrail katlediyor, dünya izliyor. Bu katliam karşısında sadece Müslümanların değil, dünyanın da ayağa kalkması ve İsrail’e haddini bildirmesi lazım” dedi.

İsrail mallarına boykot konusunda belediye olarak ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını belirten Başkan Mehmet Çerçi, herkesin kendi çapında tepki göstererek sesini duyurmasını istedi.
Kaynak: İHA