Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen "2014 Yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bu yıl üçüncüsü yapılan yarışmaya Antalya genelinde fikrini sermayesiyle birleştirerek yeni bir işletme kuran kadın girişimcilerden 7 proje, sermaye yetersizliğine rağmen ekonomik bir değer yaratarak ev eksenli üretim yapan kadın girişimcilerden de 21 proje katıldı.

Yapılan değerlendirme sonucunda İşyeri Açarak Üretim ve Ticaret Yapanlar kategorisinde Sinem Güçlü "Enstantif kurbağa yetiştiriciliği" projesi ile birinci, Havva Taşbaş "Temizlik hizmet sektörü" projesi ile ikinci, Meltem Çoban da "Spor stüdyosu hizmet dosyası" projesi ile üçüncü oldu.
Evde Üretim Yapan Kadın Girişimciler kategorisinde Güler Yet, "Mor cepken-al gömlek takımı" projesi ile birinciliğe, Berrin Başkan "Mor kumaş üzerine nakışlı kolye" projesi ile ikinciliğe, Güler Tustaş da "Yörük obası" bebek figürlü kompozisyon projesi ile üçüncülüğe layık görüldü.

Alanya'dan yarışmaya katılan Nazmiye Çolak da "Miyuki sanatı boncuk kolye ucu" projesi ile mansiyon aldı.
ATSO Meclis salonunda düzenlenen törende dereceye girenlere plaket ve beratları TOBB Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, Meclis Başkanı İzzet Bayar, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Işık Yargın ve Başkan Yardımcısı Burcu Haboğlu Baba tarafından verildi.

Kaynak: AA