7 Ayda 113 Köpek Sahiplendirildi

Tokat Belediyesi Hayvan Barınağında 2014 yılının ilk 7 ayında 113 adet köpek sahiplendirilerek kayıt altına alındığı bildirildi.

7 Ayda 113 Köpek Sahiplendirildi

Tokat Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Şahin, Tokatlı hayvan severlerin sık sık barınağı ziyaret ettiğini ve 7 ayda 113 adet köpeğin sahiplendirilerek kayıt altına alındığını kaydetti.

Şahin, Tokat Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Barınağı’nda 140 köpek bakım altında tutulduğunu belirterek, “Veteriner hekimler tarafından muayene ve bakımları yapılan başıboş hayvanlar barınağa yerleştiriliyor. Hasta veya sakat hayvanların tedavilerinin yanı sıra barınakta veteriner hekim tarafından gençlik aşısı, kuduz aşısı, iç ve dış parazit mücadelesi yapılıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından resmi ve özel kurumlardan temin edilen yiyecekler ile hayırsever vatandaşlarımızın vermiş olduğu hazır mamalar hayvanlara görevli personelimizce verilmektedir” dedi.

Şahin ayrıca Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından kısırlaştırma ve küpeleme işlemlerinin periyodik bir şekilde hizmet alımı olarak yapılmakta olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA