Uşak İstihdam ve Meslekli Eğitim Kurulu Toplantısı

Uşak İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2014 yılı 3. olağan toplantısını Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Seddar Yavuz, 2014 Ocak-Haziran döneminde 2 bin 684'si kadın ve 4 bin 344 erkek olmak üzere toplam 7 bin 28 iş arayan vatandaşın İŞKUR'a müracaat ettiğini belirterek özel sektörden alınan 5 bin 170 açık iş talebine 756 kişinin yerleştirildiğini kaydetti.

İstihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere "Aktif İşgücü Programları" uygulandığını dile getiren Vali Yavuz, şöyle konuştu:
"2014 ocak-haziran döneminde 18'i istihdam garantili olmak üzere 19 kurs açıldı. Bu kurslardan 198'i kadın ve 200'ü erkek olmak üzere toplam 398 kursiyer yararlandı. İŞKUR'un işsizlerin mesleki becerilerini geliştirmek üzere yoğun bir şekilde uyguladığı işbaşı eğitim programlarından 263'ü kadın ve 223'ü erkek olmak üzere toplam 486 katılımcı faydalandı. 2014 ocak-haziran döneminde bir işyerinde çalışırken, kendi istek ve kusuru dışında işini yitiren bin 666 kişiye, uğradıkları gelir kayıplarını kısmen de olsa karşılamayı amaçlayan işsizlik ödeneği bağlandı."
İŞKUR İl Müdürü Zafer Kahraman'ın kurula sunum yaptığı toplantının sonunda Eşme Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Bölümü açılması kararlaştırıldı.
Kaynak: AA