Üç Kez Evlendi, 'Çocuğum Olmasaydı Yine Evlenirdim' Dedi

Amerika'da yaşayan İngilizce öğretmeni 63 yaşındaki Faissal Khachaneh, çocuğu olmadığı için kendisinden 32 yaş küçük biriyle yaptığı üçüncü evliliği sonrası baba olmaya hazırlanıyor.

Suriye uyruklu Amerikan vatandaşı Faissal Khachaneh, 39 yaşındayken ilk evliliğini 19 yaşındaki bir kadın ile yaptı. Bu evlilikten çocuk sahibi olamayan Khachaneh, eşinden boşandı.
İkinci kez hayatını bir başka kadınla birleştiren Khachaneh, 7 yıl boyunca yine özlemini duyduğu bebeği kucağına alamayınca eşinden ayrıldı.
Üçüncü evliliğini 5 yıl önce, kendisinden 32 yaş küçük Mouna Al-Masri ile yapan Khachaneh, çevresinin tavsiyesiyle tüp bebek tedavisi için Türkiye'ye geldi.
- Yaklaşık 200 kadın ile görüşmüş
Konya Novafertil Tüp Bebek Merkezi'ndeki tedavisi başarılı olunca, Khachaneh'i babalık heyecanı sardı. AA muhabirine yaşadıklarını anlatan Faissal Khachaneh, hayattaki en büyük arzusunun bir çocuk sahibi olmak olduğunu söyledi.

Bu nedenle ilk iki evliliğini anlaşmalı olarak bitirdiğini, eski eşleriyle hala bir arkadaş gibi görüştüğünü ifade eden Khachaneh, üçüncü evliliğini yapmadan önce beş kez Suriye'ye gittiğini dile getirdi.
Burada yaklaşık 200 kadın ile görüştüğünü aktaran Khachaneh, "Bazıları kızlarını Amerika'ya göndermek istemedi. Bazıları da yaşımı büyük buldu. Maddi anlamda destek isteyen aileler bile oldu. Şimdiki eşimin hiçbir şartı olmadı. Beş yıldır da evliliğimiz sürüyor" dedi.

- 64 yaşında baba olacak
Çocuk sahibi olabilmek için kendisinden yaşça küçük biriyle evlendiğini anlatan Khachaneh, şunları kaydetti:
"Amerika'da belirli merkezlere başvurduk ama sonuç alamadık. Yıllarca çocuk hasretiyle yanıp tutuştum. Eşim hamile kalmasaydı birkaç defa daha tedavi deneyecektik. Çocuğum olmasaydı yine başka bir evlilik yapardım. Çok farklı duygular içerisindeyim. Eşimin hamile olduğunu öğrendiğimde çok mutlu oldum. O dakikalar, dünyada yaşadığım en güzel ve mutlu anlardı."
Mouna Al-Masri ise stresli günler geçirdiğini, ancak şimdi anne olacağını öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Merkezin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fuat Ali, muayene sonrası kadında ve erkekte bazı sıkıntıların ortaya çıktığını görünce tüp bebek tedavisi uygulamaya karar verdiklerini söyledi.

Ailenin isteğiyle tedaviye başladıklarını belirten Ali, çiftin çocukları olacağını öğrendiğinde yaşadıkları mutluluğu kendisinin de kelimelere dökemediğini vurguladı.
Kaynak: AA