Seyyara Karşı Ortak Mücadele

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, seyyar satıcıların önlenebilmesi amacıyla, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Yunusemre ve Şehzadeler ilçesine bağlı zabıta ekipleri ortaklaşa harekete geçti.

Seyyara Karşı Ortak Mücadele

Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Aydoğan İra başkanlığında, Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreteri Önder Savcı, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü Mustafa Duman, Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar ve Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Çiftçi’nin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nda bir toplantı gerçekleştirildi.

Merkez ilçe zabıta ekipleri ve esnaf odaları ile birlikte hareket ederek, haksız kazanç sağlayan seyyar satıcılara karşı vergisini ödeyen esnafı koruyabilme adına denetimlerini sıklaştırdıklarını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Aydoğan İra, “Seyyarın önlenebilmesi amacıyla, oda başkanları, Yunusemre ve Şehzadeler İlçesi Zabıta Müdürleri ile istişarelerde bulunduk. Haksız kazanç ortamı yaratılmaması için kayıtlı esnafımızı korumak zorundayız. Bu sebeple seyyar satıcılara yönelik çalışmalarımıza hız vererek, olası haksız rekabeti önlemeye çalışmaktayız. Halkımızdan ricamız da seyyar satıcılardan alışveriş yapmamaları konusunda hassasiyet göstermeleridir ”dedi.

Aynı zamanda Arife günü Yunusemre ve Şehzadeler İlçesi’nde kurulacak olan pazarlar hakkında da bilgi veren İra, Karököy, Nurlupınar ve Horozköy’de, Pazar günü, Arife pazarının kurulacağını belirtti.

Kaynak: İHA