Ramazanda Turistler Şelalelerde Serinliyor

Antalya'nın gizemli doğaya sahip Manavgat, Kurşunlu ve Düden şelaleleri, ramazan ayında serinlemek isteyen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.

Anadolu'nun tarih boyunca kültür, sanat, mimari ve mitolojinin beşiği olan Antalya, Toroslar'ın gölgesinde konumlanmış doğası, 630 kilometreyi bulan sahil şeridiyle sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor. Sahili, denizi ve kumu yanında kentte bulunan Manavgat, Kurşunlu ve Düden şelaleleri, ramazan ayında yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor.
- Manavgat Şelalesi
Adını bulunduğu ilçeden alan Manavgat Şelalesi, nehir suyunun 3-4 metrelik falezden düşmesiyle oluşuyor. Şelale, az bir yükseklikten dökülmesine rağmen geniş bir alanda oldukça yüksek debiyle akıyor.
Şelalenin çevresinde doğayla baş başa kalmak isteyenler için piknik alanları, ayrıca çevrede restoranlar bulunuyor. Günde ortalama 3 bin kişinin ziyaret ettiği şelaleye yıl sonunda kadar 1 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi bekleniyor.
Ramazan ayında da ilgi gören şelaleyi en çok Almanya, Rusya ve İskandinav ülkelerinden gelen turistler ziyaret ediyor.
- Kurşunlu Şelalesi
Antalya-Isparta karayoluna yakın bölgedeki Kurşunlu Şelalesi'nde su, 18 metre yükseklikten dökülüyor. Küçük şelalelerle birbirine bağlanan 7 küçük gölet ise farklı bir görünüm sunuyor. 2 kilometrelik bir kanyonun içinde kalan Kurşunlu Şelalesi'nin çevresinde restoranlar, manzara seyir terasları, çocuk parkı, piknik alanları ve gezinti patikaları bulunuyor.
Kurşunlu Şelalesi'ne yıllık ortalama 250 bin kişi ziyaret ediyor. Şelaleyi bu yılın ilk 6 ayında 5 bini öğrenci olmak üzere yaklaşık 52 bin kişi gezdi.
- Düden Şelalesi
Kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Düden Şelalesi'nde su, 38 metre yüksekten dökülüyor. Ziyaretçiler şelalenin alt kısmında bulunan içi ıslak ve yosunlu mağaraya girip su şırıltısını dinleyerek keyifli vakit geçiriyor. Ziyaretçiler, şelalenin çevresindeki park ve tesislerde de dinlenme imkanı bulabiliyor.
İşletmesini Antalya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı Düden Şelalesi'ni günde yaklaşık 3 bin 500 kişi ziyaret ediyor.
Çevresi bitki örtüsü ile kaplı şelale, alandaki asırlık ağaçlarla de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Kaynak: AA