Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Saat'ten Şehit Ailelerine Ziyaret

Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Harun Saat, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşen Havzalı şehitlerin ailelerini ziyaret etti.

Saat ve eşi Nevin Saat ilk olarak Yukarı Susuz Mahallesi'nde kızıyla birlikte yaşayan, şehit Sebahattin Yılmaz'ın 91 yaşındaki annesi Zehra Yılmaz'ı ziyaret etti.
Şehidin annesi ve kardeşi Fidan Şahin ile bir süre sohbet eden Saat, yaşı nedeniyle kendisini oğlu zanneden Yılmaz'ın, "Oğlum mu geldi? Sebahattin'im" diye seslenmesi üzerine duygulu anlar yaşadı.
Şehidin kız kardeşi Şahin ise annesinin en büyük isteğinin oğlunun kabrini ziyaret etmek olduğunu belirterek, "Annem artık iyice yaşlandı. Bazen aklı karışıyor ama oğlunu hiçbir zaman unutmuyor. Annem ve ben kardeşimin mezarını görmek istiyoruz. Annemin yaşı ve benim de imkanlarım elvermediğinden bir türlü gidemedik" dedi.

Daha sonra Ilıca Mahallesi'nde yaşayan şehit Ali Rıza Karaoğlan'ın 96 yaşındaki annesi Hatice Karaoğlan'ı ziyaret eden Saat, şehit annesi ile bir süre sohbet etti.
Yılmaz, "Bir tek üzüldüğüm Ali Rıza'mın gözlerini bir daha göremediğim. Keşke bir kez daha görseydim. Yıllarca kurttan kuştan haber bekledim ama gelmedi. Oğlumun kabrini bir kez ziyaret ettim. Ömrüm yeterse bir kez daha gitmek istiyorum. Ne yapalım vatan sağ olsun. Bizim de kaderimizde bu varmış" diye konuştu.

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Saat, Kıbrıs Barış Harekatı'nın Türk'ün haksızlığa ve zulme karşı dik duruşunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Kaynak: AA