Manisa Dev Bir Sorundan Kurtuluyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bir televizyon kanalınd ayayınlanan ‘Başkanlar Konuşuyor’ adlı programın konuğu oldu.

Manisa’nın yıllardır çözülemeyen sorunu olan katı atık bertaraf tesisleri ile ilgili önemli bir müjde veren Başkan Ergün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onay bekleyen yeni tesisin onayının çıktığını, hızla ihale sürecini başlatacaklarını söyledi.


Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden yayınlanan programda Başkan Ergün, büyükşehir yapılanmasından il genelinde gerçekleşecek projelere, MASKİ yapılanmasından büyükşehir hizmet binalarına kadar tüm konularda önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Program sunucusu Murat İde’nin sorularına içtenlikle yanıt veren Başkan Ergün, 2015 yılı başından itibaren tüm il bütününe en iyi hizmeti verebilmek için gece-gündüz demeden çalıştıklarını vurguladı.

Manisa’nın en büyük sorunlarından bir tanesinin imar planı, diğerinin de katı atık bertaraf tesisi olduğunu belirten Başkan Ergün, imar planı konusunda Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tüm siyasi gruplarla işbirliği içerisinde, el ele vererek, Manisa’yı bu büyük sorundan kurtarmak istediklerini söyledi.

Manisa’nın yıllardan beri vahşi depolama sistemiyle çöplerinin toplandığını, göreve geldikleri ilk andan itibaren bununla ilgili çalışma yaptıklarını belirten Başkan Ergün, “Göreve geldiğimizde Develi’ye yapılması düşünülen çöp tesisi Danıştay’daydı. Bundan bir sonuç çıkmayacağını düşünerek Uzunburun mevkiinde modern katı atık bertaraf tesisi yapımı için tüm prosedürleri tamamlamıştık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderdiğimiz dosyamız dün itibariyle onaylandı. Hızla ihale sürecini başlatıp, Manisa’yı bu büyük sorundan kurtaracağımızın müjdesini vermek istiyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA