Kızıltepe'de Madde Bağımlılığı ve Çözüm Önerileri Toplantısı Yapıldı

Kızıltepe'de madde bağımlılığı ve çözüm önerileri toplantısı yapıldı.

Mardin Stratejik Düşünce ve Araştırma Merkezi (MASDAM) oluşumu tarafından organize edilen ve Mardin Ömür Boyu Sevgi Derneği'nin desteği ile Kızıltepe öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıda madde bağımlılığı ile mücadele edilmesi konuşuldu.
Madde bağımlılığın artışı, sonuçları ve yapılması gerekenleri tartışıldığı toplantıda bir açıklama yapan Mardin Ömür Boyu Sevgi Derneği Başkanı Mehmet Ali Demir, uyuşturucu maddenin gençlere, ailelere, topluma verdiği zararlara dikkat çekerek, bu konuda çözüm önerilerinin önemli olduğunu ifade etti.

Madde bağımlılığının toplumun kanayan yarası uyuşturucunun gençleri nasıl uyuşturduğu, madde bağımlısı gençlerin ailelerinin çektiği sıkıntıları dile getiren Demir şunları söyledi:
" Batılı ülkelerde en önemli sorunlardan birisi madde kullanımıdır. Ülkemizde batılı ülkeler kadar madde kullanımı yaygın olmasa da giderek artış gösteriyor. Artışın çok fazla olmasını beklemeden önlem alınması gerekiyor. Çok masum gibi görülen sigara ve alkollü içecekler, esrar kullanımında yolu açması bakımından çok önemlidir. Ne şekilde olursa olsun uyuşturucu kullanmaya başlayan herkes bu toplumun bir ferdi olduğu ve bizlerin de bu fertleri dışlamadan topluma kazandırmanın mücadelesi içinde olmamız gerekiyor. Madde kullanımının bir hastalık olduğunu, insanın bir yakınının bir hastalığa yakalandığında nasıl yardım etmek için seferber oluyorsa, böyle hastalığı olanlara yardım etmek için de seferber olması gerekiyor. İlk defa kullananlar, anne ve babalardan daha fazla para isteme, daha da bulamayınca hırsızlık, ve giderek kazanç elde etme ve ihtiyacını elde etme adına satıcıya dönüşüyor. Madde bağımlılıkları kişilerin kendi fiziksel yıpranmaları kadar toplumu da yıpratıyor. Bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesinin kararını aldık" diye konuştu.


Kaynak: AA