İhh Nevşehir Gönüllüler Koordinatörü Baki Öncel Açıklaması

İHH İnsani Yardım Vakfı Nevşehir Gönüllüler Koordinatörü Baki Öncel, Filistin’de Refah sınır kapısının insani yardımlara açılması için bütün çabaların gösterilmesi gerektiğini söyledi.


Öncel yaptığı açıklamada, bir süre önce kaçırılan İsrailli üç illegal yerleşimci gencin, faili meçhul bir cinayete kurban gitmesinin ardından, İsrail işgal rejiminin, boş bir alanda bulunan cesetlerin sorumluluğunu Filistinli HAMAS’a atarak, Filistin halkının üzerine bombalar yağdırmaya başladığını kaydetti.

HAMAS yönetiminin bu olayla hiçbir şekilde alakalarının olmadığını ifade etmesine ve hiçbir Filistinli grubun bu saldırıyı üstlenmemesine rağmen, İsrail işgal rejiminin olayları saptırarak katliam politikasına başladığını belirten Öncel: “Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar’ı kaçırıp, benzin içirdikten sonra diri diri yakmasını unutturmak isteyen Siyonistler, bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabalıyor. İsrail işgal rejiminin en bildik taktiği, dikkatleri başka yöne çekip, olayları terör meselesi gibi yansıtmak ve yaptığı katliamları terörle mücadele gibi göstermektir” dedi.

Gazze’nin, uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda olduğunu ve Mısır’da meydana gelen askeri darbenin ardından, Gazze’nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerin büyük bir kısmının kapatıldığını belirten Öncel, bunun üzerine bir de İsrail işgal rejiminin Gazze’ye yönelik askeri operasyona başlamasının, zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze’yi, Ramazan ayı içerisinde daha da zor şartlara sevk ettiğini kaydetti.

Operasyonun ilk günlerinde askeri alanları vuran İsrail işgal güçlerinin daha sonra sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladığını vurgulayan Öncel, ypılan bombalamalarda onlarca kişi hayatını kaybettiğini söyledi.

Öncel: “Tüm bunlar yaşanırken ambargo altındaki Gazze’de, sadece zorunlu insani ihtiyaç maddeleri değil, aynı zamanda ilaç sıkıntısı da tekrardan baş gösterdi. İnsanlar açlık ile mücadele etmeye çalışıyor. Gazze halkı iftar ve sahurda yiyecek yemek bulmanın derdine düşmüş durumda.Kendisine hiçbir yaptırım uygulanamayan, Amerika’nın şımarık çocuğu Siyonist İsrail, dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak mübarek Ramazan ayı içerisinde bir yanda Gazze halkına bombalar yağdırıyor, öbür yanda Kudüs’teki imha operasyonlarına devam ediyor.Gazze'deki saldırılar nedeniyle ağır yaralılar var. Bu yaralılar, tedavi için Gazze’den dışarı çıkmak zorunda. Gazze’de Ameliyat malzemeleri bitmek üzere, ayrıca ilaç ihtiyacı var. Bir an önce Refah Kapısının insani yardımlara açılması için gelen bütün çabaların gösterilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA