Hırsızlar Bu Defa Telefon Kablolarına Dadandı

Aydın’da Valiliğin genelgesine rağmen, ikinci el elektronik eşya ya da metal malzemelerin alım satımına belgelendirme zorunluluğu getirilmesinin ardından hırsızlar bu defa köylerdeki iletişim hatlarına dadandı.

Hırsızlar Bu Defa Telefon Kablolarına Dadandı
Aydın’ın dağ köylerinde Telekom’a ait iletişim hatları kesilerek çalınmaya başlandı.
Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Beşparmak Dağları’nda bulunan köylülerin iletişimi hırsızlar nedeniyle kesildi. Köylere giden iletişim hatlarını keserek kabloları çalan hırsızların yakalanması için çalışma başlatılırken, hırsızların direklere tırmanmak ve koskoca kabloları da kesmek için özel aletler kullandığı öğrenildi. Sürekli yaşanan hırsızlık olayı nedeniyle ev ve iş yeri telefonlarından iletişim sağlayamadıklarını ve internet erişimlerinin kesildiğini belirten köylüler, hırsızların verdiği zarar nedeniyle ciddi sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

“ÇALAN KADAR ALAN DA SUÇLU AMA BİR TÜRLÜ ÖNLENEMİYOR”
Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın geçen yıl yayınladığı genelge ile Aydın il sınırları içerisinde parasal değeri olan 2. el elektronik ve çeşitli kıymetli eşyaların alım ve satımında da belge ibraz zorunluluğu getirilmesine rağmen, hırsızların çaldıkları eşyaları kolaylıkla sattığı öğrenildi. Hırsızlık malı satın alanların bu karardan sonra ‘bilmiyordum’ mazeretinin arkasına sığınamayacağının belirtilmesine rağmen Aydın’da hırsızlık olayları bir türlü önlenemiyor.

5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu ve 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu’nun değişik maddelerine dayanılarak hazırlanan kararın ardından hırsızların köylere dadandığı belirtildi.
Kaynak: İHA