Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'tan Ziyaretler

Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, Suriyeli sığınmacılara yönelik saldırıları kınadı.

Bucak, baroda düzenlediği basın toplantısında, son günlerde çeşitli kentlerde Suriyeli sığınmacılara karşı linç girişimi olduğunu savundu.
Özellikle sosyal medyada Suriyelilere karşı saldırı çağrıların yapıldığına dikkati çeken Bucak, söz konusu çağrıların tehlikeli boyuta ulaştığını belirtti.

Şanlıurfalıların, Suriyeliler ile aynı kültürü ve dini paylaştığını anlatan Bucak, "Daha önce aynı ülkenin insanlarıyken demiryolu hattı sınır kabul edilip, şehirler, köyler ikiye bölündü. Halkın yarısı Suriyeli diğer yarısı Türkiyeli oldu. Yoksa onlar da bizler gibi Kürt, Arap ve Türkmen kökenli insanlardır. Akrabalarının yarısı bizim bölgelerde yaşıyorlar" dedi.

Herkesi hoşgörü ve sağduyuya davet eden Bucak, şöyle devam etti :
"Ülkemize gelen Suriyeliler savaştan kaçtılar, mecbur kaldıkları için evlerini ve iş yerlerini bırakıp geldiler. Çoğu perişan bir vaziyette yaşıyor, barınacak bir yer, yiyecek bir ekmek bulamıyorlar. Elbette içlerinden suç işleyen çıkacaktır ama bunu bütün Suriyelilere genellemek yanlıştır. Misafirlerimize insanca, kardeşçe sahip çıkalım."
Kaynak: AA