Görele'de Mezarlıklar Temizlendi

Görele Belediyesince "Geçmişimize Sahip Çıkıyoruz" sloganıyla geçmiş belediye başkanlarının bulunduğu mezarlıklar temizlendi.

İlçede belediye başkanlığı yapan ve mezarları Çeşmebaşı Mahallesinde bulunan Reşit Zade Efendi İskender Bilge, Hasan Hulusi Karahacıoğlu ve Kara Hacızade Mehmet Ağa'nın mezarlarının çevresinde temizleme çalışması yapıldı.
Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, belediye başkanlarının bulunduğu mezarlığı ziyaret ederek, dua okudu.
Tarihten bu yana unutulan ve eserleri kaybolma noktasına gelen ilçenin önemli değerlerine sahip çıktıklarını belirten Erener, şunları kaydetti:
"Geçmişini bilmeyen bir milletin geleceğini yönlendirmesi mümkün değildir. Bizler de Görele Belediyesi olarak, başlattığımız sloganla geçmişimizi geleceğimize en iyi şekilde anlatmak için devreye girdik. Bu vesileyle ilçemizde belediye başkanlığı yapan ve ilçemize birçok hizmetleri bulunan değerlerimize sahip çıkarak, kaybolmaya yüz tutmuş, isimleri unutulmuş değerlerimizin mezarlarını bularak, çevre temizliğini yaptık. Mezarlıklarımızın yolunu açtık. Değerlerimize yakışır kabristanlık yapımına da en kısa zamanda başlayacağız."
Kaynak: AA