Amerikan Süs Kabağına Hibrit Salatalık Aşılandı

Gerze Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından, Amerikan süs kabağına hibrit salatalık aşılandı.

İlçe Müdürü Halil Karadeniz, yaptığı açıklamada, amaçlarının, hastalıklara, susuzluğa daha dayanıklı ve verim dönemi uzun, güz dönemi soğuklarına dayanıklı bitkiler elde etmek olduğunu belirtti.

Amerikan süs kabağına hibrit salatalık aşılanmasının deneme çalışması olduğunu ve aşılama sonrası sağlıklı olarak gelişen fideleri çiftçilere vereceklerini dile getiren Karadeniz, "Beklentimiz olumlu. Yöremizde hava şartları nedeniyle salatalıklarda çok fazla ve sık olarak hastalık olmaktadır. Toprak zemininden etkilenen kökler sonucu şekilsiz meyveler meydana gelir. Bu durum salatalıkların pazar ve tüketim değerini düşürür. Süs kabağı üzerine yaptığımız aşılama sonucu bitki kökleri daha derinde olacağından toprak zeminden etkilenmeyecek ve meyveler düzgün şekilde olacaktır" dedi.

Bitkinin besin değeri, aroma, koku gibi özelliklerinde herhangi bir değişme olmayacağını vurgulayan Karadeniz, "Kök kısmının kabak olması herhangi bir olumsuz yaratmayacak. Bu durum bilimsel olarak da tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA