Aidat Borcu Yüzünden Evinden Oldular

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, 87 yaşındaki yatalak annesi ile birlikte yaşayan kadın, 3 bin 930 TL'lik aidat borcu yüzünden evinden oldu.

Aidat Borcu Yüzünden Evinden Oldular
Apartman yöneticisinin icraya verdiği çaresiz aile, evlerinin satıldığını ifade ederek yardım istedi

Lüleburgaz Yeni Mahalle Fatih Caddesi’nde bulunan Hilal Apartmanı'nda ikamet eden Birgül Pehlivanoğlu (52) ve altı senedir yatalak olan annesi Habibe Pehlivanoğlu, 3 bin 930 TL'lik aidat borcunu ödeyemeyince apartman yöneticisi tarafından icraya verildi


"EVİMİN SATILDIĞINI EKMEK ALMAYA GİDİNCE ÖĞRENDİM’
Devletin yatalak annesi için verdiği bakım parası ile yaşam mücadelesi veren Birgül Pehlivanoğlu, evlerinin satıldığını ekmek almaya gidince öğrendiğini söyledi.

Evin 52 bin TL'ye başka birine satıldığını öğrenince şok geçiren Pehlivanoğlu, "Ramazan gününde yatalak hastası annemle nereye gideriz?" dedi.

Annesinden başka kimsesi olmadığını ifade eden Birgül Pehlivanoğlu, Ramazan ayı gibi mübarek ayda sokakta kalmak istemediklerini söyleyerek yetkililerden yardım istedi

Pehlivanoğlu, "Yıllardır annemle tek başıma yaşıyorum. Hiç evlenmedim ve annemden başka kimsem yok. Devletin annem için verdiği bakım parası ile geçiniyoruz. 3 bin 930.63 TL'lik aidat borcu yüzünden apartman yöneticisi bizi icraya vermiş. İcra Müdürlüğü de aidat borcu yüzünden evimizi 52 bin 50 TL karşılığında bir başkasına satmış. Annemle ilgilendiğimden dolayı hiçbir şeyden haberim olmadı. Evin satıldığını da 10 Haziranda ekmek almaya gidince öğrendim" ifadelerini kaydetti.

"RAMAZAN GÜNÜ BU İNSANA YAPILIR MI?"
Pehlivanoğlu, "Evin satıldığını öğrenince şok olduk. İnanamadık, aidat borcu yüzünden hiç ev satılır mı? Ramazan gününde yatalak hastası annemle nereye gideriz? Evi alan kişiye, devlet büyüklerime sesleniyorum. Ne olursunuz yardım edin. Evimi geri almak istiyorum. Felçli annemin hatırına ne olur yardım edin. Yaptığı masrafları da vermeye hazırım, bize yardım edin" dedi.

Kaynak: İHA