251 ceset ve 66 ceset parçasına ulaşıldı

Ukrayna Olağanüstü Haller Devlet Hizmeti (OHDH) kurumu, ülkenin doğusunda Rusya sınırına yakın bir bölgede düşen Malezya yolcu uçağının enkazında yapılan çalışmalarda 251 yolcunun cesedine ve cesetlere ait 66 parçaya ulaşıldığını duyurdu.

251 ceset ve 66 ceset parçasına ulaşıldı
OHDH açıklamasında, enkazla ilgili çalışmaların 120 kilometre karelik bir alana genişletildiği belirtilerek, bugün sabah itibarıyla ulaşılan 251 cesedin Topez tren istasyonuna götürülerek vagonlara yüklendiği kaydedildi. Açıklamada, çalışmalarda görevli personel sayısının artırıldığı ve şu an 810 kişi ve 35 araçın arama faaliyetlerinde yer aldığı kaydedildi.

Malezya Havayolları'na ait Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Boing-777 tipi yolcu uçağı, Ukrayna'nın doğusunda ordu ile ayrılıkçılar arasında çatışmaların yaşandığı bölgede 17 Temmuz 2014'te düşmüş, 298 yolcu ve mürettebattan kurtulan olmamıştı. ABD yönetimi, uçağın Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeden karadan havaya ateşlenen füzelerle düşürüldüğünü açıklarken, Rusya olayla ilgili sorumluluğun Ukrayna hükümetine ait olduğunu vurguluyor.