Tunus'taki Saldırı

Tunus'un Kassarin ilinde çarşamba günü silahlı grupların saldırısının ardından bölgede yürütülen geniş çaplı tarama faaliyetlerinde güvenlik güçlerince aranan 63 kişinin yakalandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kassarin, Sidi Bouzid ve El-Kaf kentlerinde yürütülen geniş çaplı operasyonlarda, güvenlik güçlerince terör örgütleriyle bağlantısı olduğu gerekçesiyle aranan 63 kişinin yakalandığı belirtildi.
Yakalananlar arasında "terörist gruplara mensup olmak ve terör olaylarına karışmak" suçlamasıyla aranan Mukrim El-Mulihi'nin de olduğu kaydedildi.
Öte yandan emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kassarin'de yürütülen operasyonlarda, terör örgütü mensubu oldukları şüphesiyle 23 kişi de gözaltına alındı.
Tunus'un batısındaki Kassarin ilinde çarşamba günü silahlı grupların iki askeri noktaya eşzamanlı düzenlediği saldırılarda ve daha sonra meydana gelen çatışmalarda 14 asker ile bir teröristin hayatını kaybettiği, 22 askerin de yaralandığı belirtilmişti. Daha sonra kayıp olduğu açıklanan bir askerin ölü bulunduğu belirtilmiş böylece Kassarin saldırısında hayatını kaybeden askerlerin sayısı 15'e yükselmişti.
Kassarin ilinin etrafını çevreleyen dağlık bölgede Kasım 2012'den bu yana ordu birlikleri ile silahlı gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: AA