Saklıkent'te turistler selde mahsur kaldı

Muğla'da Saklıkent Kanyonu'nda yüksek kesimlere yağan yağmur sonrası oluşan selde 1 kişi öldü, 8 kişi kişi yaralandı.

Saklıkent'te turistler selde mahsur kaldı
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Saklıkent Kanyonu'nda yaşanan sel baskınında 1 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Kanyonda mahsur kalan 25 turisti kurtarmak için tüm imkanlar seferber edildi.

Edinilen bilgiye göre, Muğla'nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin dağlık kesimlerinde öğleden sonra başlayan sağanak yağış, Saklıkent Kanyonu'ndaki su seviyesinin bir anda yükselmesine neden oldu. Kanyonda turistik gezi yapan 46 kişilik kafile, suların aniden yükselmesi sonucu mahsur kaldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AKUT ve UMKE ekipleri ile Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerlerin zamanında müdahalesiyle kanyondan ilk etapta 21 kişi tahliye edildi. İlk etapta kurtarılan 21 kişi arasındaki 9 yaralı, ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edildi. Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ozan Genç (35) isimli ziyaretçi tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Kanyonda mahsur kalan 25 kişinin kurtarılması için ise tüm imkanlar seferber edildi.
Seydikemer Kaymakamı Muhammet Köken ve Belediye Başkanı Yakup Otgöz, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. İşletme sahiplerinin ziyaretçileri üst kesimlerde etkili olan yağış konusunda uyardığı ancak kafilenin uyarıları dikkate almayarak kanyona girdiği iddia edildi.