Kırklareli'den Kısa Kısa

Kırklareli'de sertifikalı tohumluk, fidan ve fide desteklemesi için başŸvuruların başŸladığŸı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, meyve verim ve kalitesinin arttırılması amacıyla sertifikalı tohumluk, fidan ve fide desteklemesi verileceğŸini belirtti.

LJiftçi kayıt sistemine kayıt yaptıran üreticilere destekleme yapılacağŸını ifade eden Keçeci, yaz aylarındaki ekimler için sertifikalı tohumluk, fide ve fidan desteklemesi için başŸvuruların 29 AğŸustos'a kadar il veya ilçe müdürlüğŸüne başŸvurulması gerektiğŸini söyledi.
Keçeci, çiftçilerin güzlük ekimler için verilecek desteklemeden faydalanması için 01 Eylül ile 31 Aralık tarihinde başŸvuru yapmaları gerektiğŸini kaydetti.


- Pedagojik Formasyon EğŸitimi Sertifika Programı

Kırklareli ǜniversitesi (KLǜ) Pedagojik Formasyon EğŸitimi Sertifika Programı yedek kayıtlarının alınacağŸı bildirildi.

KLǜ ǖğŸrenci İşŸleri Daire BaşŸkanlığŸı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Pedagojik Formasyon EğŸitimi Sertifika Programı için adaylardan ikinci yedek kayıtları alma sürecinin başŸlayacağŸı belirtildi.
Programlara yerleşŸtirme için adayların tercihlerini, 23-25 Temmuz tarihlerinde Pedagojik Formasyon EğŸitimi Sertifika Programı kılavuzunda yer alan kurallara göre, KLǜ ǖSYM bürosuna başŸvurması gerektiğŸi kaydedildi.
Açıklamada, adayların Felsefe, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerindeki boşŸ kontenjanlara göre alınacağŸı ifade edildi.
 
Kaynak: AA