Karayolları Gençlik Caddesi'ni Onarıyor

Belediyeevleri'nde katlı yol yapan Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü, kendi sorumluluğunda olan ve viyadük inşaatı sırasında verilen trafikten dolayı bozulan 19 Mayıs Gençlik Caddesi'ni onarıyor.

Karayolları Gençlik Caddesi'ni Onarıyor

İmar planlarına göre Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yetki alanında kalan ve şehirlerarası yan yol niteliğinde olan Belediyeevleri Mahallesi’ndeki 19 Mayıs Gençlik Caddesi, karayollarının sorumluluğunda olmasına rağmen Canik Belediyesi tarafından daha önce standartlara uygun şekilde parke taşla kaplanmıştı. Ancak, Karayolları tarafından yapılan viyadük çalışması sırasında trafiğin buraya verilmesi nedeniyle 19 Mayıs Gençlik Caddesi bozulmuş, özellikle ağır tonajlı araçların geçişi nedeniyle caddede önemli derecede çökmeler yaşanmıştı. Canik Belediyesi’ne söz konusu caddenin kendi sorumluluklarında olduğunu ve onaracaklarını bildiren Karayolları 7 Bölge Müdürlüğü, çalışmalara başladı.

Canik Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hamza Abdurrahmanoğlu, "Karayolları Bölge Müdürlüğü belediyemize gönderdiği cevap yazısında kendilerinin yönlendirdiği trafikten dolayı bozulan ve kendi yetki alanlarında olan yolu katlı yol bittikten sonra yapacaklarını belirtmişlerdir. Bu yol imar planlarına göre Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün yetki alanında kalan şehirlerarası yan yol niteliğindedir. Yani şu an olması gereken yapılıyor" dedi.

Gençlik Caddesi’nin karayolları tarafından yan yol kullanılması üzerine kullanılamaz hale geldiğini ve bu nedenle yenileme sorumluluğunun karayollarında olduğunu hatırlatan Abdurrahmanoğlu, “Biz Canik Belediyesi olarak, Gençlik Caddesi karayollarının yetki alanında olmasına rağmen yolu parke taşla kaplayarak son derece modern bir şekilde yapmıştık. Ancak, viyadük çalışması sırasında yan yol olarak kullanılan yol kullanılamaz hale gelmişti. Karayolları bozulan yolun viyadük çalışmasından sonra yeniden yapacağını bildirmesinin ardından biz de yolu düzleyerek onarıma hazır hale getirmiştik. Biz Belediye olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve hizmet almalarını sağlamak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA