İsrail Konsolosluğu Önünde Protesto Gösterisi

İsrail’in Gazze’ye yönelik askeri operasyonlarını protesto etmek amacıyla İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan binlerce kişi, kara harekatının üçüncü gününde eylemlerini sürdürdü.


İsrail Devleti’nin Gazze’ye yönelik askeri operasyonlarına tepkiler artarak devam ediyor. Perşembe akşamı İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde başlayan protestolar kara harekatının üçüncü gününde de devam etti. Konsolosluk binası önünde toplanan İHH, Antikapitalist Müslümanlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, İsrail’in kara harekatını sona erdirmesi için eylemlerini sürdürdü. Protestocular tekbirler getirerek İsrail’in orantısız ve bir o kadar da acımasız saldırılarına lanet okudu. Eylemci gruba trafikten geçen araçlar da korna çalarak destek verdi.

İHH otobüsünden halka seslenen dernek üyeleri sık sık anonslar yaparak sağduyu çağrısında bulundu. Protesto gösterisinin İHH aracılığıyla canlı yayınla Gazze’ye aktarıldığı belirtildi.

Konsolosluk binası önünde emniyet güçlerinin de güvenlik önlemlerini arttırdığı gözlendi. Olası bir gerginliğe müdahale için çevik kuvvet ekiplerinin bekleyişi sürüyor.

Öte yandan, İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın da ilerleyen dakikalarda alana gelerek protestoculara destek vereceği açıklandı.
Kaynak: İHA