Arılı Kovan Desteklemesi

Kırklareli Arı YetişŸtiricileri BirliğŸi BaşŸkan Yardımcısı Rıdvan Ulus, Gıda, Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸınca arılı kovan desteklemesi verileceğŸini bildirdi.

Ulus, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸı'nca arılı kovan başŸına 10 lira destek verileceğŸini söyledi.
Arıcılık Kayıt Sistemine (AKS) kayıtlı birlik üyelerinin desteklemeden faydalanabileceğŸini ifade eden Ulus, en az 30 ve daha fazla arılı kovana sahip yetişŸtiricilerin başŸvuruda bulunabileceğŸini belirtti.

Arı yetişŸtiricilerinin 25 Temmuz Cuma gününe kadar başŸvuruda bulunması gerektiğŸini hatırlatan Ulus, "Arılı kovan desteklemesi başŸvuruları sürüyor. Arı yetişŸtiricileri arılı kovan desteklemesinden faydalanabilmesi için il veya ilçedeki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başŸvuruda bulunabilir. BakanlığŸımızca bu yıl arılı kovan başŸına 10 lira destekleme verilecek. Arı yetişŸtiricilerimizin mağŸdur olmaması için 25 Temmuz Cuma gününe kadar destekleme başŸvurusunu yapması gerekiyor" şŸeklinde konuşŸtu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸı'nca başŸvuruların değŸerlendirileceğŸini vurgulayan Ulus, değŸerlendirmenin ardından arı yetişŸtiricilerinin banka hesaplarına desteklemelerin yatırılacağŸını kaydetti.

 
Kaynak: AA