25 Yıllık Şikayetlerinden 48 Saatte Kurtuldu

Antalya’da, 25 yıldır iki gözünde ileri derecede katarakt sorunu yaşayan Ali Demirci, Dünyagöz Antalya Hastanesinde 48 saat arayla uygulanan Femtosaniye Lazer teknolojisiyle sağlığına kavuştu.

25 Yıllık Şikayetlerinden 48 Saatte Kurtuldu
25 yıl boş yere beklediğini söyleyen Demirci, “Ağrısız, dikişsiz ameliyat oldum. Görme sorunu olanlar 25 yıl değil 25 saniye dahi beklememeli. Ameliyat başarılı geçti. Sohbet ederek 15 dakikada ameliyat oldum” dedi.


Antalya Fenerbahçeliler Derneği’nin 12 yıldır başkanlık görevini yürüten Ali Demirci, 25 yıldır yaşadığı katarakt sorunu nedeniyle görme zorluğu çekmeye başladı.

Kullandığı gözlüklerin derecelerinin de ilerlemesinin ardından sosyal yaşamdan uzaklaşan Demirci, Antalya’da gittiği göz hastanelerinde teklif edilen tedavi yöntemlerine cesaret edemedi. Bir ümitle geldiği Dünyagöz Antalya Hastanesinde Başhekim Opr. Dr. Hakan Sivrikaya tarafından uygulanan ağrısız ve dikişsiz göz içerisine mercek yerleştirme yöntemi olan Femtosaniye Multifokal Katarakt Cerrahisi ile 25 yıllık şikayetlerinden 48 saat içerisinde kurtuldu.

15 DAKİKADA AMELİYAT OLDUM”
Göz sağlığına kavuştuktan sonra dünyayı daha güzel gördüğünü söyleyen Ali Demirci, geceleri görmede zorluk, netlik kaybı, çift görme, ışık parlamaları şikayetleri ile Dünyagöz Antalya’ya başvurdu. 25 yıl boş yere beklediğini belirten Demirci, şunları söyledi: “Karanlıkta bir şey göremez hale gelmiştim. Netlik kaybolmuştu. Araç kullanamıyordum. İki gözümde de bu sorunu yaşayınca tedavi olmak için Dünyagöz Antalya’ya geldim. Dr. Hakan Sivrikaya’nın uyguladığı yöntemle sağlığıma kavuştum. 25 yıl boşuna beklemişim.”
Uyuşturma ve dikiş atma işlemlerinden korktuğunu belirten Demirci, ameliyatı ağrısız olmasından dolayı tercih ettiğini söyledi.

Görme sorunu yaşayanlara tavsiyede bulunan Demirci, “Ağrısız, dikişsiz ameliyat oldum. Görme sorunu olanlar 25 yıl değil 25 saniye dahi beklememeli. Ameliyat çok başarılı geçti. Sohbet ederek 15 dakikada ameliyat oldum” diye konuştu.

“BASİT BİR AMELİYAT DEĞİL”
Cerrahi müdahaleyi gerçekleştiren Dünyagöz Antalya Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hakan Sivrikaya da hastayı ilk muayene ettiklerinde iki gözünde de ilerlemiş katarakt teşhisi koyduklarını söyledi.

Sağ gözünün katarakt nedeniyle tamamen kapandığını belirten Dr. Sivrikaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastamız geldiğinde sol gözünden ameliyat olmak istediğini söyledi.

İki gözüne de baktık iki gözününde ameliyatla düzelebileceğini söyledik. Kabul etti. Önce sağ, 48 saat sonra da sol gözüne işlem yaptık sağlığına kavuştu.” Ameliyatın aslında basit olmadığına değinen Sivrikaya, “Çok basit bir ameliyat değil. Ama ilerleyen teknoloji ve yöntemler nedeniyle hastaya basit hissi veriyor” diye konuştu.

“HASTALAR ERTESİ GÜN KENDİNİ YÜZDE 90 RAHAT HİSSEDİYOR”
Göz cerrahisinde tedavinin çok ilerlediğini vurgulayan Dr. Sivrikaya, Demirci’nin gözüne çizilmez ve uzun ömürlü mercekler yerleştirdiklerini söyledi.

İleri derece katarakt sorunu yaşayan hastaların dahi bu tedaviyle sağlığına kavuştuklarını belirten Dr. Sivrikaya şöyle konuştu:
“İlerleyen teknoloji ile hastalar daha kısa sürede iş ve sosyal yaşamlarına dönebiliyor. Dikiş ve uyuşturma olmadığı için hastalarımız ertesi gün kendisini yüzde 90 rahat hissediyor.”
Kaynak: İHA