Türk-yunan Dostluğunda Dikili Farkı

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris’e nezaket ziyaretinde bulundu.


Başkonsolos Theodore Tsakiris’in makamında gerçekleşen ve samimi bir havada geçen tanışma ziyaretinde karşılıklı iyi niyet dilekleri ve birlikte çalışma arzusu dile getirildi.

Başkan Tosun, ziyaret sırasında hem Dikili Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi, hem de Türk-Yunan dostluğu ile Dikili ve Midilli arasındaki ticaret ve turizm başta olmak üzere birçok alandaki ilişkilerin geliştirilmesi için ortaklaşa yapılabilecek çalışmalara dikkat çekti.

Belediye Başkanı Mustafa Tosun, ‘Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana dost ve kardeş ülkemiz olan Yunanistan halkıyla olan ilişkilerimizi artırmak ve de hep sıcak tutmak için ciddi bir faaliyet programı üzerinde çalışılmaktayız. Bugün burada da önemli bir ziyareti gerçekleştiriyoruz. Böyle sıcak, böyle içten, böyle dost yürekli Türk dostu Başkonsolos Theodore Tsakiris’le tanışma şerefini yaşarken kendisiyle geleceğe yönelik bazı düşüncelerimizi paylaştık. Sağ olsun kendisinden aldığımız heyecanla motivasyonumuz daha arttı. Sayın başkonsolosumuzdan önümüzdeki günlerde Dikili’de bir araya gelme sözü aldık. Bu sıcak karşılama neticesinde elde ettiğim izlenim ışığında eminim ki, kısa zaman içerisinde ilişkilerin gelişmesini engelleyici uygulamaların giderilmesi sağlanacak ve iki ülke arasındaki gerek ekonomik, gerek turisttik gerekse denizyolu seyahat ve taşımacılığı istenilen seviye gelecektir. Turizm alanında yapılacak yeni antlaşmalarla da dünya turist akışının Dikili ve Midilli’ye daha fazla yönlendirilmesi sağlanacaktır. Ayrıca ticari ve ekonomik alanlarda işbirliği potansiyeli kısa ve orta vadeli planlama yapılarak bu hedeflerle daha da gelişecektir. Dost kardeş Türk ve Yunan halkı ile iki ülkenin yöneticileri olan bizlerdeki mevcut irade ve kararlılık, söz konusu bu hedeflerin en kısa zamanda gerçeklemesini sağlayacaktır’ dedi.

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris de, Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek her iki ülke halkının yaşam standardını yükseltmek ve daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız mesajını verdi.
Kaynak: İHA