Siyah Beyaz Televizyondan Akvaryum Yaptı

Hatay'ın Defne ilçesi Harbiye Mahallesinde Kasaplık yapan Ali Atasoy eski siyah beyaz televizyonu akvaryuma dönüştürdü.

Atasoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1997 yılında evinde bulunan siyah beyaz televizyonunun yerine renkli televizyon aldığını ve eski televizyonunu çöpe atmaya kıyamadığını söyledi.

Siyah beyaz televizyonunu nasıl değerlendireceğini düşündüğünü ifade eden Atasoy, aklına televizyonu akvaryuma dönüştürmeye karar verdiğini belirtti.

Atasoy, bunun üzerine harekete geçerek televizyon kasasını açtığını, içindeki parçaları söktüğünü ve televizyon tüpünün içerisinde bulunan gazı boşalltığını kaydetti.

Televizyon kasasının etrafına silikonlayarak su sızdırmazlığını sağladıktan daha sonra da içini temizlediğini ve su doldurup süs balığı koyduğunu anlatan Atasoy, şöyle devam etti:
''1997 yılında evime renkli televizyon aldım. Evde bulunan eski siyah beyaz televizyonumu çöpe atmaya kıyamadım. Birgün evde arkadaşlarımla eski siyah beyaz televizyonları ne yapabilirimizi konuşurken aklıma televizyonu akvaryuma dönüştürme fikri geldi ve fikrimi hayata geçirmeye karar verdim.
Ortaya çok farklı ve güzel bir şey çıktı. Akvaryum hiç beklemediğim kadar ilgi gördü. Televizyonu akvaryuma dönüştürmek çok zor ve zahmetli bir iş. İş yerime gelen müşterilerimden çok olumlu tepkiler aldım. Müşterilerimden oldukça talep geldi ve 7 farklı boyuttaki siyah beyaz televizyonu daha akvaryuma dönüştürdüm.''
Atasoy, yaptığı eserin herkes tarafından ilgi gösterilmesine çok mutlu olduğunu ve akvaryumuna bakarak bir nevi kesintisiz 24 saat canlı yayın izlediğini söyledi.

Çocukluğundan bu yana eski radyolarada merak gösterdiğini de ifade eden Atasoy, dükkanında oluşturduğu stantlada radyo koleksiyonunu sergilediğini kaydetti.

Atasoy, çalışmayan radyoları tamir ederek çalışır hale getirdiğini ve bunu yaparken de büyük zevk duyduğunu belirtti.

Elinde şimdiye kadar 70'ten fazla eski radyo bulunduğunu ve onlara gözü baktığını kaydeden Atasoy, Genlik Modülasyonu (AM) sahip eski radyoları da Frekans modülasyonuna (FM) çevirdiğini de altını çizdi.
Atasoy, koleksiyonunu hiç birşeye değiştiremeyeciğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA