(özel Haber) Hayvanlara Sulu Serinlik

Konya'da Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde sıcaktan bunalan hayvanlar bazen suya girerek, bazen hortumla ıslatılarak, bazen de gölgelikte dinlenerek serinlemeye çalışıyor.

(özel Haber) Hayvanlara Sulu Serinlik

Sıcak hava insanları olduğu kadar hayvanları da etkilerken, Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi yetkilileri aldığı tedbirlerle hayvanları sıcaktan korumaya çalışıyor. Maymun, ayı, kaplan ve deve kuşu gibi hayvanların daha çok gölgelik yerlerde ya da bulundukları kafeslerde zaman geçirdiği görülürken, görevliler de hayvanları sıcağın etkisinden korumak için günün belirli saatlerinde hortumla serinletiyor. Sıcak iklim ve orman şartlarına alışık kaplan, Sibirya kurdu gibi hayvanlar da kafes içine kurulan fıskiyelerle ya da hortumla serinletiliyor.

Hayvanat Bahçesi Veteriner Hekimi Mehmet Fatih Altay, hayvanların da insanlar gibi sıcaklardan etkilendiğini söyledi.

80 türde 520’ye yakın hayvanın olduğu hayvanat bahçesinde özellikle yazın havanın sıcak gittiği günlerde hayvanların diyetlerini değiştirdiklerini anlatan Altay, “Daha çok soğuk olan yiyecekler vermeye özen gösteriyoruz. Ayrıca sıcaklık stresini engellemek adına çeşitli vitamin ve mineral karmaları, özellikle askorbik asit sularına ilave ediyoruz, sıcaklık stresini azaltmak adına. Yine klimasyon yapabilmek için fıskiyelerimiz var. Hayvanlar günün sıcak saatlerinde o fıskiyelerin altında serinliyorlar. Yüzebilen hayvanlarımız için havuzlarımız mevcut. Onların içinde hayvanlarımız serinliyor. Bazen onlar yetersiz kalıyor. Yetersiz kaldığı durumlarda da günün belli saatlerinde özellikle 12-14 arasında da görevlilerimiz hayvanlarımızı serinletiyorlar” dedi.

Kaynak: İHA