Müze Gibi İş Yeri

Payas ilçesinde sigortacılık yapan 55 yaşındaki Sabri Özkan, evinde yer kalmadığı için yaklaşık 500 antika eşyayı iş yerinde sergiliyor.

Özkan, AA muhabirine, çocukluğundan beri ilgi duyduğu antikaları 25 yıldır biriktirdiğini söyledi.

Evinde yer kalmayınca eşinin serzenişi üzerine yaklaşık 500 antikayı iş yerine taşıdığını, bu ortamda çalışmaktan keyif aldığını ifade eden Özkan, "İş arkadaşlarım ile bu ortama alıştık fakat iş yerine gelen bazı kişiler ortamı yadırgıyor. Eski eşyaları yeni nesil gençlere anlatıyorum. Dedelerimizden yadigar eşyaların unutulup gitmesine gönlüm razı olmadı" dedi.

Koleksiyonunda, Kurtuluş Savaşı'nda kullanılan tüfek, süngü ve kılıç, transistörlü radyo, kömürlü ütü, körüklü fotoğraf makinesi, gramofon, gaz ocağı, gaz lambası, halı, mutfak eşyası, değirmen taşı bulunduğunu anlatan Özkan, antika eşyalar sayesinde işine daha hevesle sarıldığını vurguladı.
Zaman zaman öğrencileri de konuk ettiğini belirten Özkan, şöyle konuştu:
"Dünyanın hızla değişmesiyle yeni nesiller de aynı hızla geçmişten kopuyor. Toplumda birileri bu işlerle uğraşmazsa gelecek nesiller bunlardan habersiz yaşayacak. Bu merakımı bilen dostlarım, arkadaşlarım ve komşularım, ellerindeki eski eşyaları bana gönderiyor. Her geçen gün koleksiyonum zenginleşiyor. Belirli yaşın üzerindekiler eşyaları inceliyor, hatıralarını anlatıyor, eski günlerin özlemini gideriyor."
Kaynak: AA