Muğla'da Tarlalarına Su Verilmeyen Çiftçiler Eylem Yaptı

Milas'ta Akgedik Barajı'ndan su salınımı yapılmadığını ileri süren çiftçiler eylem yaptı.

Akgedik Barajı'nda toplanan çiftçilerden Nahit Dadar, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarlasında ekili mısırı kısa sürede sulamaması halinde ekonomik kayba uğrayacağını dile getirdi.
Mayıs ve haziran aylarındaki yağışların mahsul için olumlu olduğunu ancak temmuz ayıyla kritik döneme girildiğini anlatan Dadar, "Barajdan Yaşyer Ovası'na su salınıyor. Oralardaki çiftçilerimiz de yararlanıyor ama biz de buraya verilen suyun onda birini istiyoruz. Yoksa onlarca çiftçi zarara uğrayacak ve tüm emekleri boşa gidecek" dedi.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğünde görevli ekiplerin durumu inceleyeceğini bildirdi. Atıcı, "Buradaki sorunu biliyoruz. Sizlere yardımcı olmak için buradayız. Devlet Su İşlerinin görevlendirdiği ekipler inceleme yapacaklar. Gerekli görülmesi halinde tarlalara su salınımı yapılacak" diye konuştu.

Eylem sırasında Akgedik Barajı'na gelen DSİ görevlileri, talep doğrultusunda Milas Ovası'na su sağlayan kanalı açtı. Çiftçiler bunun üzerine dağıldı.
Kaynak: AA