Kask Hayat Kurtarıyor

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kazaları Araştırma, Önleme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, havaların ısınmasıyla ulaşımda yoğun olarak görülmeye başlayan bisiklet ve motosikletlerde kask kullanımının ölüm ve sakat kalma riskini en aza indirdiğini söyledi.

AA muhabirine açıklama yapan Çelik, yaz aylarının gelmesiyle iki tekerlekli araçların da trafikte görülmeye başladığını belirtti.

Bisiklet ve motosiklet kullanan kişilerin en basit kazalarda bile ölme ve sakat kalma riskinin bulunduğunu vurgulayan Çelik, kask kullanımı konusunda insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Bilinç düzeyi artarsa acı olayların da önüne geçilebileceğini anlatan Çelik, şöyle devam etti:
"Havaların ısınmasıyla ulaşımda yoğun olarak görülmeye başlayan bisiklet ve motosikletlerde kask kullanımı, ölüm ve sakat kalma riskini en aza indiriyor. İki tekerlekli araçlarla yapılan kazalarda kaskı bulunmayan sürücülerin kafa bölgesine almış oldukları darbeler, ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Kas, bir şekilde cankurtaran görevi yapıyor. Motosikletler kısa sürede hemen hızlanıyor. Kasksız sürücü dengesini bile kaybedip düşse yaralanabilir."
Çelik, sürücülerin, yol yapım çalışmalarının arttığı yaz günlerinde özellikle eriyen asfaltın da etkisiyle daha dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.
Kaynak: AA