Kartepe’de Sakin Meclis

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki belediye meclisi, Temmuz ayı toplantısında 7 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Kartepe’de Sakin Meclis

Kartepe Belediye Meclisinin Temmuz ayı 1. birleşim 1. oturumunu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında meclis üyeleri Selahattin Altınkaya ve Faruk Sarman dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantı açılışında konuşan Başkan Üzülmez, Ramazan ayının bereketli geçmesi dileğinde bulunduğu meclis üyelerini Ramazan etkinlikleri ve mahalle iftarlarına davet etti. Geçtiğimiz ay katıldığı iki önemli toplantı ile ilgili bilgi de aktaran Başkan Üzülmez, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin yönetim kuruluna seçilmesi ve Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği’nin davetlisi olarak İngiltere’de dünya global liderlerinin katılımıyla gerçekleşen programda ülkemizi, ilimizi ve ilçemizi temsil etmenin gururunu yaşadığını belirtti.

Başkan Üzülmez, finansman konusunda belediyenin bütçesinden harcama yapılmadığını da açıkladı.

Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.kartepe.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Kartepe Belediye Meclis toplantısında bir önceki aya ait tutanak özeti oylandı. Gündem de yer alan rapor maddeleri ilgili komisyonlardan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi. Meclise gelen teklif yazılarını da görüşen meclis üyeleri Kent Merkezi Projesi’nde yer alan Kaymakamlık Hizmet Binası yapılması için yer tahsisini oy birliği ile karara bağladı. Teklifler arasında yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Karatepe Köyü’nde cami lojmanı evi yapılması için yer tahsisi ile ilgili yazısı görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
Kaynak: İHA