‘gurbetçilerin Tedavi İçin Tercihi Türkiye’

Yurt dışında yaşayan gurbetçiler artık tedavi için ülkelerini tercih ediyor.

‘gurbetçilerin Tedavi İçin Tercihi Türkiye’
Türkiye’de sağlık sektöründe yaşanan gelişmeler gurbetçi vatandaşların da dikkatini çekiyor. Ülkelerinde hem tedavi oluyorlar hem de tatillerini yapıyorlar.
Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Opr. Dr. Hikmet Çavuş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hastanemiz teknolojik olarak Avrupa ile aynı seviyede. Gelen gurbetçilerimiz daha ucuz fiyata ayını teknolojiden ve kaliteli hizmetten faydalanıyor. Tedavileri için gelen gurbetçilerimiz tatillerini de Samsun’da yapıyor ve tedavi süreçlerinde yakınları ile birlikte oluyorlar. Tedavide de en önemli süreçten biri moral ve motivasyondur. İnsanlar kendi memleketlerinde, kendi yakınlarıyla, kendi ana dilinde hizmet aldıkları zaman tedaviye bir adım önde başlıyorlar” dedi.

Sadece ameliyat veya belirli bir hastalığı olan insanların değil, kontrol amaçlı gelen gurbetçi hastaların da çok olduğunu söyleyen Dr. Hikmet Çavuş, “Check-up programlarımız kişilerin yaş gruplarına ve cinsiyetlerine göre düzenlenmektedir. Özellikle yurt dışından gelen vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine kolaylıkla ulaşamadıkları düşünüldüğünde yaşadıkları ülkeye dönmeden önce genel sağlık kontrollerini yaptırmalarının faydalı olduğu kanısındayım. Erken tanı ile birçok hastalığın tedavi edilebileceği unutulmamalıdır” diye konuştu.

Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Opr. Dr. Hikmet Çavuş açıklamasını şöyle tamamladı: “Yurt dışından gelen vatandaşlarımız hastanemize başvurduklarında muayene hizmetlerinden ameliyat hizmetlerine, yataklı servis hizmetlerinden ileri görüntüleme, yoğun bakım hizmetlerine dek tüm hizmet süreçlerini aynı bina içinde ve gerek sosyal güvencelerini kullanarak gerekse yurt dışı sigortalarından yararlanarak anlaşma kapsamında sağlık hizmeti alabiliyorlar.”
Kaynak: İHA