Faruk Evirgen'den Bahçeli'ye şok çağrı

Eski MHP Kurucusu ve Muhafazakar Yükseliş Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Faruk Evirgen, MHP Lideri Bahçeli'ye, "Çatı dediğiniz aday seçilemeyip elinizde kalırsa onurlu bir şekilde istifanızı verip milli iradenin önünü açmalısınız" çağrısında bulundu.

Faruk Evirgen'den Bahçeli'ye şok çağrı
Eski MHP Kurucusu ve Muhafazakar Yükseliş Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Faruk Evirgen, MHP Lideri Bahçeli'ye, "Çatı dediğiniz aday seçilemeyip elinizde kalırsa onurlu bir şekilde istifanızı verip milli iradenin önünü açmalısınız" çağrısında bulundu.

Eski MHP Kurucusu ve Muhafazakar Yükseliş Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Faruk Evirgen yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye çok önemli uyarılarda bulundu.

Bahçeli'ye "Çatı dediğiniz aday seçilemeyip elinizde kalırsa onurlu bir şekilde istifanızı verip milli iradenin önünü açmalısınız" diye seslenen Evirgen, "Siyaseti daha fazla tek partiye mahkum etmemelisiniz" dedi. Faruk Evirgen şöyle devam etti:

"Millete bir hizmet yapın ve Türk siyasetinin önünü daha fazla tıkamayın. MHP Genel Başkanlığınız süresince AK Parti karşısında aldığınız hezimetleri görmezden gelip kendinizde suç aramak yerine teşkilatlarınızı görevden aldınız. Halbuki ülke siyasetinin önünün açılabilmesi için görevi terk etmesi gereken kişi siz olmalıydınız."


Evirgen, muhalafete, "Türkiye' de Cumhurbaşkanı adayı bulamamış olmanız siyasi iflasınızdır" diyerek eleştirilerini sürdürdü.


"Ülkemizde bunca değerli insan dururken kalitesini bilemem fakat ihraç malı bir Cumhurbaşkanı adayını milletin önüne getirmeniz kendinize olan güvensizliğinizdir" diye konuşan Evirgen, "Aynı modelle Başbakan adayınızı da hazırlamış olmanız lazım. Bu anlayış sizlerin siyaseten ne kadar çaresiz kaldığınızın en açık göstergesi olmuştur. Bu durum dahi istifa etmenizi gerektiren bir meseledir" ifadelerini kullandı.

"Ermeni aday gösterdiniz İstanbul' da başarısızlığı Müslüman Türklere kestiniz"

Faruk Evirgen, "Bu milletin öz evlatlarını partiden teker teker ihraç ederken bir taraftanda İstanbul'da yerel seçimlerde Ermeni adaylar göstermek sureti ile ne kadar büyük bir milli iradeye sahip olduğunuzu ortaya koydunuz. Ermeni adaylarınıza gösterdiğiniz müsamahayı kendi tabanınızda Müslüman Türk evlatlarına da gösterebilseydiniz MHP tek başına iktidar olurdu" dedi.

Evirgen şunları kaydetti:

"Küskünlüğü bırakın. Siyaset hizmet içindir. Hizmette küskünlük olmaz BBP ve MYP gibi değerli kadrolara sahip partileri siyaset yapabilmeleri için partiye davet edin.

Önünüzde iki yol var ya siyaseten MHP tabanı sizi istifaya zorlayacak ya da siz birleştirici bir tavır ile yeni bir anlayışı partide tesis etmek sureti ile iktidara talip olacaksınız. Bunun yolu da Büyük Birlik Partisi ve Muhafazakar Yükseliş Partisini MHP çatısı altında siyasete davet ederek birleşmeyi sağlamanız olacaktır. Aksi taktirde başında bulunduğunuz siyasi hareketi muhalefetin koltuk değneği yapmaya devam etmiş olacaksınız ve tek başına iktidarı hiçbir zaman hedef haline getirmemiş olacaksınız."