Altınları Vermek İstemeyen Kuyumcu, Soygunculara Böyle Direndi

Eyüp’te bir kuyumcu dükkanına giren silahlı soyguncuya direnince boğuşma yaşandı.

Altınları Vermek İstemeyen Kuyumcu, Soygunculara Böyle Direndi
Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda soyguncular 3 bilezik alarak kayıplar karıştı. Polisin zanlıların kaçtığı taksiye yönelik operasyonu ise ilginç görüntülere sahne oldu. Soyguncuların indiği taksiyi durduran polisler, araçta bulunan küçük kızın gözyaşlarına boğulmasına neden oldu.
Eyüp Yeşilpınar Mahallesi Şükran Caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir kuyumcuya giren 2 zanlı, silah çekerek soygun yapmak istedi. Ancak kuyumcu, soygunculara karşı direnerek altınlarını vermek istemedi. Bunun üzerine soygunculardan biri havaya bir el ateş etti. Kuyumcu, altınları zorla almak isteyen soygunculardan biri ile boğuşmaya başladı.

Bu sırada diğer soyguncu 3 bilezik alarak cebine koydu. Kuyumcunun geri adım atmayacağını anlayan soyguncular aldıkları 3 bilezik ile olay yerinden kaçmaya başladılar. Kuyumcu ile soyguncu arasında yaşanan boğuşma, güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı.

TAKSİYİ DURDURAN POLİSLER, KÜÇÜK KIZI KORKUTTU
Soygunun ardından ticari taksiye binen iki zanlı, bir süre sona araçtan indi ve yaya olarak kaçmaya devam etti. Olaydan habersiz taksici ise bir baba kızı müşteri olarak arabasına alarak Eyüp istikametine hareket etti. Bu sırada görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda zanlıların kaçtığı taksinin plakasını alan polis, operasyon başlattı. Eyüp kavşakta taksiyi sıkıştıran polis, şoförü kelepçeleyerek yere yatırdı. Yaşananlar sırasında takside bulunan baba kız ise neye uğradıklarını şaşırdı. Polis çok geçmeden baba-kızın olayla alakası olmadığını fark etse de küçük kız korkudan gözyaşlarına boğuldu. Küçük kızı teselli etmeye çalışan polis, gözyaşlarını sildi. Polisler küçük kızın yüzünü de yıkayarak sakinleştirmeye çalıştı.

Taksi şoförü polis arabasıyla, baba ve kızı ise yine ticari taksi ile bilgilerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kuyumcuda incelemelerde bulunan polis ekipleri, güvenlik kameralarını inceleyerek zanlılarının eşkalini belirledi. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.
Kaynak: İHA