Tümsiad Trabzon Şubesi’nden İftar Yemeği

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesi tarafından iftar yemeği verildi.

Tümsiad Trabzon Şubesi’nden İftar Yemeği

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı beldesinde bir restoranda düzenlenen iftar yemeğine, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, TÜMSİAD Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca, TÜMSİAD Basın Halk ve İlişkilerden sorumlu Gökçen Alemdaroğlu, iş adamları ve davetliler katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan TÜMSİAD Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca, iftara katılanlanlara teşekkür ederken dünyada yaşanan olumsuzluklara değindi.

İslam coğrafyasının karışık olduğuna dikkat çeken Atmaca, “Geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar programına teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Ülkemiz dünyanın stratejik bir yerinde. Malumunuz İslam coğrafyası karışık. Günümüzde de İsrail’in Filistinliler'e uyguladığı zulümleri hepimiz görmekteyiz. Aslında Türkiye’de de durum karışık ancak Trabzon olarak gerçekten çok güzel çok huzurlu bir yerdeyiz. Bu anlamda bu iftarları burukluk duyuyoruz. Gönül isterdi ki daha heyecanlı daha kalabalıklarla bu iftarları yapalım. Biz istiyoruz ki bu zulümler dursun. İslam coğrafyasında kan akmasın hep birlik içerisinde hem de iş dünyası olarak daha fazla hizmet daha fazla katma değer üretelim. Ülkemize fayda sağlayalım” dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’de Filistin’de zulüm gören Müslümanlara sabır dileyerek, “Biz bu güzel iftarı yaşarken bu güzelliği yaşayamayan müslümanlar var. Gazze’de Filistin’de zulüm gören Müslümanlara sabır diliyoruz. Zalimleri kınıyoruz. Onların en kısa zamanda güzel huzur içerisinde Ramazan Bayramını yaşamalarını ümit ediyorum. Dünyada farklı coğrafyada Müslümanlar maalesef hem dışarıda hem içeride zarar görüyorlar. Huzur içerisinde yaşayamıyorlar. Biz bu huzurumuzun istikrarımızın kıymetini bilmemiz lazım. Sofraların bereketini yaşatmamız lazım. Dolayısıyla çok çalışıp çok üretmek çok satmak çok kazanmak ve bize ihtiyacı olan insanların ihtiyacına yardımına el uzatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA