Talabani'nin Süleymaniye'ye Dönmesi

Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Lideri Celal Talabani'nin gördüğü tedaviden dolayı yaklaşık 18 ay uzak kaldığı şehri Süleymaniye'ye dönmesi, bir çok insanı sokağa döktü. Uluslararası Süleymaniye Havalimanında özel bir uçak ile tedavi gördüğü Berlin'den Süleymaniye'ye gelen Talabani'yi, sadece ailesi ve yakınları karşıladı.

Talabani'nin konvoyunun geçişi sırasında halk büyük bir coşkuyla Talabani'yi selamladı. Gösterilen büyük ilgiden dolayı Talabani'nin evine götürülmesi oldukça zaman aldı. Halk, KYB bayrakları ile Talabani'nin fotoğraflarını elinden düşürmedi. Ailece araçlarına binip şehir turu atan aileler, sevinçlerini bayrak sallayıp korna çalarak gösterdi.
KYB'nin Merkez Binası önünde toplana halk havai fişekler atarak, Kürtçe şarkılarla halay çekti. Celal Talabani'nin oğlu Kubat Talabani'nin uyarmasına rağmen bazı kişiler ağır silahlar ile zaman zaman havaya ateş etti.
Irak'ta yaşanan son çatışmalardan dolayı herhangi bir güvenlik sorunun yaşanmaması için güvenlik seviyesi emniyet yetkilileri tarafından en yüksek düzeye çıkarıldı. Talabani'nin evine varmasına kadar havada helikopterler tur attı.
Talabani taraftarları evlerinde ya da onun geçiş güzergahı üzerinde kurban kesti.
Süleymaniye'nin Debaşan bölgesinde özel olarak yapılan çok yüksek korunaklı evine götürülen Talabani'nin bundan sonra doktorların kontrolünde yaşayacağı belirtildi.

Kaynak: AA