'Sesimiz Ellerimiz' İşaret Dili Eğitim Kursu Tamamlandı

Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesinin çeşitli birimlerinde görev yapan 12 personele yönelik üç hafta önce başlayan "Sesimiz Ellerimiz" adlı işaret dili eğitim kursu tamamlandı.

Hastanenin Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan proje kapsamında, 12 personel 120 saat süreli 17 gün süren birinci seviye işaret dili eğitimine tabi tutuldu.
Hastane Başhekimi Uzman Dr. Mesut Karaca, sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin kurulduğu günden bu yana hastanelerinde önemli gelişim ve yenilikler yaşandığına dikkat çekti.
Karaca, hastanede oluşturulan Ar-Ge biriminin yeni dönemde en önemli bir kazançlardan biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Bugün 12 arkadaşımız Ar-Ge birimimizin hazırladığı 'Sesimiz Ellerimiz' adını taşıyan ve Zafer Kalkınma Ajansından destek gören proje ile işaret dili eğitimlerini başarıyla tamamladı. İnanıyorum ki bu seminer hastanemize gelen işitme engelli vatandaşlarımızla aynı durumdaki yakınlarıyla daha sağlıklı iletişim kurmamızı sağlayacak. Bu da tabii ki daha hızlı ve etkin sağlık hizmeti sunmamızın kapılarını sonuna kadar açacaktır. Ben Ar-Ge birimimizde görev yapan arkadaşlarımızı ve 3 hafta boyunca personelimize birinci seviye işaret dili eğitimini veren İşaret Dili Tercümanı ve Eğitmeni Nuray Uzuğ'a kurumum adına teşekkür ediyorum."
Daha sonra Başhekim Karaca, Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Okyay, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Sedat Kızılarslan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Özkan ile Yardımcısı Aysun Özben kursu başarıyla tamamlayan hastane personeline sertifikalarını sundular.
Sertifika töreni sonunda topluca işaret diliyle "Hoşgeldiniz" diyen kursiyerler, işitme engellilere bundan böyle çok daha hızlı ve etkili hizmet sunabileceklerini ifade ettiler.
Kaynak: AA