Sakal-ı Şerif Pazartesi Günü Didimlilerin Ziyaretine Açılacak

Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.

Sakal-ı Şerif Pazartesi Günü Didimlilerin Ziyaretine Açılacak
A.V.) Sakal-ı Şerif’in 21 Temmuz Pazartesi günü teravih namazından sonra halkın ziyaretine açılacağını belirterek, Kadir Gecesinde ise Merkez Cami'nin sabaha kadar açık kalacağını duyurdu.
Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Sakal-ı Şerif’in 21 Temmuz Pazartesi günü teravih namazından sonra halkın ziyaretine açılacağını söyledi.

Bu yıl yaz aylarına denk gelen Ramazan ayında oruç süresi uzun olduğunu ifaden eden Müftü Polat, “Verimli ve huzurlu bir Ramazan geçirdiğimizi inanıyorum. Bu yıl geleneksel iftar çadırımızda iftarlar açıldı; ayriyeten Vakıflar Bölge Müdürlüğüne zimmetli olan Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi 21 Temmuz Pazartesi günü Teravih namazından sonra halkın ziyaretine açılacak” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Didim Belediyesi'nin Ramazan ayı dolayısıyla Didim’de iftar çadırı açmalarının güzel bir hizmet olduğunu dile getiren İlçe Müftüsü Polat, yaz Kur'an kurslarının da aynı şekilde devam ettiğini söyledi.

“KADİR GECESİ MERKEZ CAMİİ AÇIK KALACAK”
23 Temmuz’u 24 Temmuz'a bağlayan Çarşamba akşamı Kadir Gecesinin idrak edileceğini belirten Müftü Polat, “Geçen yıl Merkez Camiini sabaha kadar açık tutmuştuk; burada dualar edilmiş, hatimler okunmuş ve ibadetler yapılmıştı. Bu yıl aynı uygulama devam edecek” diye konuştu.

“FİTRE VE ZEKATLAR DİYANETE YATIRILABİLECEK”
Diyanet İşleri Başkanlığının bu yıl bazı yerlerde fitre ve zekat için hesap açtığını belirten Polat, kurban hesabı gibi insanların fitre ve zekatlarını buralara yatırabileceğini ifade etti.

Müftü Polat, toplanan fitre ve zekatların yardıma muhtaçlara ulaştırılacağını söyledi.

Kaynak: İHA