Kocasını çekiçle öldüren kadının yargılanmasına başlandı

Arnavutköy’de 23 yıllık eşini çekiçle öldüren Fatma K.’nin yargılanmasına başlandı. Duruşmada cinayete tanıklık eden 12 yaşındaki A.K., olay gecesi koridorda annesini elinde çekiçle gördüğünü ve kendisine sus işareti yaptığını söyledi.

Kocasını çekiçle öldüren kadının yargılanmasına başlandı
Arnavutköy'de 17 Ocak 2014 tarihinde eşini çekiçle öldüren Fatma K., hakim karşısına çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Fatma K. katılmadı. Fatma K.'nin cezaevinde tuttuğu 10 günlük ölüm orucunun ardından kaldırıldığı hastanede tedavisinin devam edildiği belirtildi. Duruşmaya şikayetçi olarak maktulün babası Recep K. avukatıyla katılırken, sanık avukatı Şafak Erdoğdu ile tanıklar hazır bulundu. Katil zanlısı Fatma K.'nin 'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada ailenin 3 çocuğu tanık olarak dinlendi.

“ANNEM ELİNDEKİ ÇEKİÇLE SUS İŞARETİ YAPTI”
Duruşmada ilk olarak 12 yaşındaki A.K., tanık olarak ifade verdi. Cinayete tanıklık eden A.K., “Babam yatakta kanlar içindeydi, annemin elinde kanlı çekiç vardı. Hemen ağabeylerimi çağırdım” dedi.

Annesiyle babasının sürekli kavga ettiğini ve annesinin psikolojik sorunları olduğunu belirten A.K., olay gecesini şöyle anlattı:

“Annemle babam ayrı odalarda yatarlardı. O gece babam odasında yatıyordu. Bir ara su içmek için mutfağa giderken annemi koridorda gördüm. Elinde çekiç vardı, göz göze geldik. Bana sus işareti yaptı. Sonra annem babamın odasına girdi. Bir süre sonra vurma sesleri duyunca babamın odasının kapısını araladım. Babam yatakta kanlar içindeydi, annemin elinde kanlı çekiç vardı. Hemen ağabeylerimi çağırdım. Annem kaçmaya çalışırken ortanca abim annemi tuttu. Sonra ben komşuya gittim. Hiç içimden ağlamak gelmedi, heyecanlanmıştım ve çok korkmuştum.''


“EVİMİZDE HİÇ HUZUR YOKTU”

Duruşmada daha sonra tanık olarak ifade veren 16 yaşındaki B.K. ise evlerinde hiç huzur olmadığını söyledi.

“Annem babamın başka kadınlarla ilişkisi olduğunu düşünürdü” diyen B.K., “Kendimi bildim bileli evimizde hiç huzur olmadı. Olay gecesi televizyon başında uyukluyordum. Kardeşim A.K.'nın çığlığıyla uyandım. Odaya girdiğimde annem babamın yanında elinde kanlı keserle şoka girmiş şekilde duruyordu. Sonra kaçmaya çalıştı, kolundan yakaladım” diye konuştu.

Annesinin psikolojik sorunlar yaşadığını dile getiren B.K., 'Annem son dönemde bizimle yemek yemez odasından dışarı çıkmazdı” şeklinde konuştu.

'KÜÇÜK KARDEŞİM OLMASA BEN DE ANNEMİ O GECE ÖLDÜRÜRDÜM'
Cinayetin işlendiği gece uyurken seslere uyandığında kardeşi B.K.'nın annesini dövdüğünü gördüğünü söyleyen 19 yaşındaki H.K., 'Annemi de babamı da sevmiyorum. Sürekli kavga ederek bizi sevgisiz büyüttüler. Babam suculuk yaparak evi geçindiriyordu. Annem evden yılda 2-3 kez dışarı çıkardı. Dışarı çıkmasına babam izin vermezdi. Annem hep bir gün babamı öldüreceğini söylerdi ama psikolojisi bozuk olduğu için ciddiye almadık. Olay gecesi uyurken bir bağırış çağırış duyup uyandım. Uyandığımda kardeşim B.K. annemi dövüyordu. Küçük kardeşim A.K. olmasa ben annemi o gece öldürürdüm'' ifadelerini kullandı.

'ANNEM BABAMIN BİZE TECAVÜZ ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORDU''

H.K. ifadesinin devamında, 'Annem babamın bize tecavüz ettiğini söylerdi. Ama böyle bir şey hiç olmadı. Bizi hastaneye kontrole götüreceğini söylerdi. Ancak babam bana ya da kardeşlerime hiçbir zaman tecavüz etmedi. Annemin kafası yerinde değildi. Manyağın, delinin tekidir' diye konuştu.

Aile yakınlarından G.K.'nin ifadelerinden sanığın daha önce evde kendisini bir odaya kilitleyip 3-4 gün yemek yememesi üzerine maktul Metin K. ile birlikte Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne götürülerek tedavisinin yapıldığı ancak bir süre sonra eski haline geri döndüğü öğrenildi.

Müşteki avukatının, sanık için aile soyadının kullanılmaması talebi mahkeme heyeti tarafından reddedilirken, Fatma K.'nin tutuklunun halinin devamına karar verildi. Duruşma sanığın tedavi gördüğü Bakırköy ruh ve sinir Hastalıkları Hastanesi ve Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek cevap yazılarının beklenmesi amacıyla ileri bir tarihe ertelendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede katil zanlısı Fatma K.'nin canavarca hisle yakın akrabayı öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmişti. İddianamede Fatma K.'nin eşi Metin K.'ye, uyurken parke taşı ve çekiçle saldırdığı belirtilmişti.
Kaynak: İHA