Kılıçdaroğlu Burhaniye’de Halka Hitap Etti

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir’in Edremit Körfezi turu kapsamında gittiği Burhaniye ilçesinde halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu Burhaniye’de Halka Hitap Etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayvalık ilçesindeki temaslarının ardından, Gömeç ilçesi üzerinden Burhaniye ilçesine gitti. Burhaniye Cumhuriyet Meydanı’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, burada halka hitap etti. Seçim otobüsü üzerinde konuşan CHP Lideri, İsrail üzerinden Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Bu sıradan bir seçim değil. Ya demokrasiden, hukukun üstünlüğünden yana tavır alacağız, ya da daha baskıcı bir yönetim bizi bekliyor. Bu, biz o diktatörlüğün önünde pes ederiz anlamına gelmesin. Ne yaparlarsa yapsınlar, hiçbir zalimin önünde biz diz çökmeyiz. Her zaman ve yer yerde insanların huzur içinde yaşamasını isteriz. Ramazan ayı mübarek ay. İsrail’e bakalım, Gazze’de katliam yapıyor. Sayın Başbakan'a sordum; sen bu ülkenin Başbakanlığı koltuğunda oturuyorsun. Konuşuyorsun, ama lafların boş arkadaş. Sen bir şey yapmak istiyorsan, Malatya’daki Kürecik istasyonunu kapatacaksın. Kapatabilir mi? Bize konuşan adam değil, iş yapan adam lazım. Sözün söz ise, eğer ben İsrail’i kınıyorum diyorsan, Kürecik’teki radar istasyonunu kapatırsın. Her türlü insani yardımın yolunu açmalısınız. Oradaki kardeşlerimize her türlü yardımı götürmemiz lazım” dedi.

Sözleri zaman zaman alkış ve tezahüratlarla kesilen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verilmesini istedi. Konuşmasını tamamlayan Kılıçdaroğlu’na, MHP Burhaniye İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin İnceefe “Hoş geldiniz” diyerek çiçek takdim etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra seçim otobüsüyle Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesine gitti. Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra, iftar programına katılmak için Edremit ilçesine gelecek ve Edremit Belediyesi’nin Ramazan etkinliklerine katıldıktan sonra Balıkesir Kocaseyit Havalimanı’ndan uçakla Ankara’ya hareket edecek.
Kaynak: İHA