Hatay Valiliği'nden Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Yemeği

Hatay Valiliği, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi.

Hatay Valiliği'nden Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Yemeği
Vali Lekesiz, iftarda yaptığı konuşmada "Kardeşlik saflarımızı daha da güçlendirip sıklaştırmamızda, daha duyarlı, daha dikkatli olmamızda yarar vardır. Dedikoduların ilimizin sosyal siyasal, kültürel ve ekonomik enerjisini heba etmesine izin vermeyelim ve bir zemin kaymasına izin vermeyelim” çağrısında bulundu.
Şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenen Vali Lekesiz, yemekte yaptığı konuşmada birlik, beraberlik ve sağduyu vurgusu yaptı. Lekesiz, ”Bir milletin varlığın devam etmesi, onun bağımsızlığını koruyabilmesi bağlıdır. Bağımsızlığını koruyamayan milletler yok olup gitmeye mahkûmdur. Bu vesile ile şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz” dedi

Türk milletinin tarih boyunca bağımsızlığını ve mukaddes değerlerini korumaya esas aldığını belirten Lekesiz, şöyle devam etti;
”Dünyaya adını altın harflerle yazdıran Mehmetçik, kimi zaman bu uğurda şehit düşmüş kimi zaman ise gazi olmuştur. Takvimlerin hemen her yaprağı adeta Mehmetçiğin destansı kahramanlık örnekleri ile doludur. Sizler şehit aileleri ve gazilerimiz bizlere bırakılmış kutsal emanetlersiniz, her türlü ihtiyacınız ile yakından ilgilenmek hepimiz için şükran ve vefa borcudur. Önümüzde günlerde Hatay’ımızın kurtuluşunun 75.yıl dönümü kutlayacağız. Bilindiği gibi Hatay’da yaşayan birçok din ve mezhepten insan vardı. Dedeleriniz babalarınız 40 kişiden oluşan meclis genel kurulu 1939 tarihinde müstakil bir devlet olarak yaşamaktansa Türkiye’de sıradan bir il olmayı tercih ettiler. Hatay ili olarak içerisinden geçtiğimiz bu süre içerisinde tıpkı o günlerdeki gibi kardeşlik saflarımızı daha da güçlendirip sıklaştırmamızda yarar vardır. Biraz daha duyarlı, biraz daha dikkatli olmamızda yarar vardır. Toplumsal yaşama, güvensizlik duygusunun yayılmasını arzu edenler olabilir lütfen izin vermeyelim. Dedikoduların ilimizin sosyal siyasal, kültürel ve ekonomik enerjisini heba etmesine izin vermeyelim. Yarını iyi kurabilmek için bugünü ve dünü iyi anlayalım ve bir zemin kaymasına izin vermeyelim”
Hatay Valiliği tarafından verilen iftar yemeğine Vali Celallettin Lekesiz'in yanısıra Adalet eski Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Hatay İl Jandarma Komutanı Hasan Koçyiğit, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Kaynak: İHA