Hatay'da Şehit Yakınları ve Gazilere İftarlar

Hatay il merkezi ile ve Dörtyol ve Kırıkhan ilçelerinde ilçelerinde şehit yakınları ve gaziler için iftar verildi.

Valilik Antakya ilçesinde bir restorantta düzenlenen iftarda Müftü Hamdi Kavillioğlu tarafından dua okundu.
Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, bir milletin varlığını devam ettirebilmesinin bağımsızlığını koruyabilmesine bağlı olduğunu belirtti.

Bağımsızlığını korumayı başaramayan milletlerin tarihin sayfalarında yok olup gittiğini kaydeden Lekesiz, şunları söyledi:
"Şanlı tarihi zaferlerle dolu olan milletimiz, tarih boyunca bağımsızlığı ve mukaddes değerleri korumayı esas almıştır. Dünya tarihinde adını altın harfler yazdıran Mehmetçiğimiz bu uğurda kimi zaman şehit düşmüş, kimi zamanda gazi olmuştur. Bu toprakların vatan olması için ve vatan olarak muhafazası için canlarını veren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize, gazilerimizden hayatını kaybetmiş olanlara Allah'ta rahmet diliyorum. Gazilerimizden hayatta olanlara sağlıklı, uzun ömürleri diliyorum."
Programa şehit yakınları ve gaziler ile Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, resmi kurum müdürleri, Vali Lekesiz'in eşi Zehra Lekesiz ile davetliler katıldı.

- İlçelerdeki iftarlar
Dörtyol Kaymakamlığı tarafından şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen iftar programı ilçedeki bir lokantada yapıldı. Kaymakam Recep Soytürk, yemeğe katılan ailelerle tek tek görüşerek, bir süre sohbet etti.
Şehit yakınları ve gazilerle aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Soytürk, sorun ve isteklerin karşılanması konusunda, tüm ailelere kapılarının her zaman açık olduğunu kaydetti.

Kırıkhan ilçesinde da şehit yakınları ve gaziler için iftar verildi.

Kaymakam Halil Uyumaz, Öğretmenevinde düzenlenen iftarda, şehit ve gazi yakınlarına her zaman minnettar olduklarını belirtti.

Programda Garnizon Komutanı Ragıp Taygan, ailelere çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA