Giresun'da Kuran Kursu Binası Hizmete Girdi

Giresun merkeze bağlı Sultaniye köyünde, hayırsever Çakırmelikoğlu ailesi tarafından onarılan eski okul binası, bölge yatılı Kuran Kursu olarak hizmete açıldı.

Kuran Kursu'nun açılışında konuşan Giresun Valisi Hasan Karahan, Çakırmelikoğlu ailesine teşekkür etti.
Çakırmelikoğlu ailesinin diğer hayırseverlere örnek teşkil ettiğini dile getiren Karahan, "Bizim en hayırlımız Kuran-ı Kerim'i öğrenen ve öğretenmiş. Bu okul da bu iş için özel olarak yapıldı. Çakırmelikoğlu ailesi bu konuda ciddi masrafa girdiler. Biz de elimizden gelen desteği verdik ve bu okulu açtık. Bizim bu okulları açma amacımız insanımızı en iyi şekilde eğitmek, hayırda yarışır hale getirmektir. Kuran kursunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Açılışta Çakırmelikoğlu ailesi adına konuşan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise 1990 yılında okul olarak hizmet veren binanın, öğrenci azlığından dolayı 2009 yılında kapatıldığını belirterek, "Bu binanın Kuran Kursu olarak açılması için müftülüğümüzün girişimleri olduğunu öğrendik. Bu işi Çakırmelikoğlu ailesi olarak biz üstlendik. Kısa sürede de çalışmaları tamamlayarak hizmete açtık. Böyle bir hizmete vesile olduğumuz için mutluyuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Karahan, beraberindekilerle açılışını yaptığı binayı gezdi.
Kaynak: AA