Gediz'de Belediye İftarları İlgi Görüyor

Gediz Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği “Mahalle İftarları” programına vatandaşlar tarafından beklenin üzerinde ilgi gösterildi.

Gediz'de Belediye İftarları İlgi Görüyor

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu tarafından her mahallede 200 kişi ile başlatılan ancak yoğun ilgi nedeniyle 1000 kişiye ulaşan Mahalle İftarları uygulamasına vatandaşlar tarafından beklenenden daha fazla ilgi gösterildiği bildirildi.

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilk defa bu Ramazan ayında halkın birlik ve beraberliğinin sağlanması ve pekiştirilmesi amacıyla başlattıkları mahalle iftarları uygulamasına beklenenden çok fazla ilgi gösterilmesi üzerine genişlettiklerini söyledi.

İlçede bulunan 12 mahallenin bugüne kadar 11’inde iftar yemeği düzenlediklerini, kalan son mahallede de hazırlanan program dahilinde iftar verileceğini belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ayrıca yine ilçede bir ilk uygulama ile mübarek Kadir Gecesinde de Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe kapatarak 2 bin kişilik iftar yemeği organizasyonu yapacaklarını bildirdi.

Başkan Saraoğlu, “Mahalle bazında düzenlediğimiz iftar yemeklerimize halkımız yoğun ilgi ve alaka göstermiştir. Her akşam ayrı bir mahallede düzenlenen iftar yemeklerimiz için hazırlıklar sabah saatlerinden itibaren yapılmaktadır. Yemeğin verileceği cadde veya sokaklar trafiğe kapatılmakta ve iftar için masa ve sandalye düzenleri kurulmaktadır. Her yemekte bin kişilik masa ve sandalye o mahalleye hazırlanmaktadır.

Gittiğimiz her mahallede yoğun bir ilgi olduğunu gördük. İftar yemeklerimize gelen herkese davetimize icabet ettikleri için tek tek teşekkür ediyorum. Kadir Gecesindeki iftar yemeğimize de tüm halkımız davetlidir” dedi.

Kaynak: İHA