Çar Çayı İslah Edilecek

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Devlet Su İşleri Van 17’inci Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır ile birlikte Muş-Bitlis karayolunun üst kısmında bulunan Çar Çayı’nda incelemelerde bulundu.

Çar Çayı İslah Edilecek

Belediye Başkanı Feyat Asya, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında yaşanan taşkınlar nedeni ile Çar Çayı’nda ıslah çalışması yapılması için çalışma başlattı. Yapılacak olan çalışmayla ilgili AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ile birlikte Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüşen Başkan Asya, Bakan Eroğlu’nun DSİ 17’inci Bölge Müdürlüğü’nün konu ile ilgili olarak inceleme yapması talimatı verdiğini söyledi.

Yapılan girişimler sonucu Devlet Su İşleri Van 17’inci Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan Başkan Asya, “Sayın Bölge Müdürümüz ile birlikte Çar Çayı’nda incelemelerde bulunduk. Görüldüğü gibi çayın durumu çok kötü. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında bölgede yaşanan su taşkınları nedeni ile vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyor. Öte yandan, yeni yapılan 400 Yataklı Devlet Hastanemiz de bu bölgede faaliyet gösterecek. Biz de durumu sayın bakanımıza ilettik, kendisi bölge müdürümüze inceleme yapması talimatını verdi. İnşallah hem Çar Çayı’nı ıslah edeceğiz, hem de etrafında bazı çalışmalar yapacağız” dedi.

Başkan Asya, Muş’a hizmet etmek adına gerek Muş’taki kurumlarla gerekse bölge müdürlükleri ile daima işbirliği yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Devlet Su İşleri Van 17’inci Bölge Müdürü Mehmet Recep Çıtır ise, Çar Çayı’nda çalışma yapacaklarını söyleyerek, Başkan Asya’nın isteklerini yatırım programına uygun bir şekilde değerlendirmeye alacaklarını kaydetti.

Kaynak: İHA