Bakan Müezzinoğlu, 13 Milyon Liralık Hastanenin Temelini Attı

Bursa'da 13 milyon liraya mal olacak olan Uludağ Üniversitesi Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hemetolaji ve Onkoloji Hastanesi’nin temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk biliminin, dünya bilimine katkı sunması için gerekli yasal düzenlemeleri yapacaklarını söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, 13 Milyon Liralık Hastanenin Temelini Attı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanında yükselen hastanenin temel atma töreninde konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, bu törenin temel değil kat atma töreni olduğunu belirterek, “Hepimiz bir gün faniyiz. Önemli olan bu dünyada kalıcı eserler bırakmaktır. Sebahattin Gazioğlu hemşehrimizin bu merkezi, ülkemizin farklı vizyonlarını oluşturacak nesillerin yetişmesine sebep olacaktır. Bunun matematiğini kimse hesaplayamaz. Muasır medeniyet seviyesi üzerindeki yolculuğa gidişimizdeki hedeflerden vazgeçmeyeceksek, bu tür eğitim kurumları, insana değer veren, insanı yaşatan, insanı geliştiren anlayışlara sahip çıkmak ve bunları desteklemek gerekir. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, kanser, kas hastalıkları, bioteknoloji, geleneksel ve tamamlayıcı tıp, anne çocuk ve ergen sağlığı enstitüsü ile bütün üniversitelerimizin araştırmalarına katkı sağlayacağız. Ve Türk biliminin, üniversitesinin, dünya bilimine güçlü katkılar sağlayacak imkanları yeni yasal düzenlemelerle yakalayacağız” dedi.

Vali Münir Karaloğlu ise, hastanenin temelini çatıya doğru attıklarını belirterek espri yaptı. İnşaatın yapımını üstlenen Sebahattin Gazioğlu’nun ellerinden öptüğünü söyleyen Vali Karaloğlu, hastanenin 13 milyon liralık maliyetiyle Bursa’nın en büyük hayrı olduğunu hatırlattı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, 10 bin metrekarelik alana kurulacak olan hastanenin 100 yataklı olacağını ifade ederek, “Hastanemiz 5 katlı olacak. Merkezin en üst katı, kemik ve kök hücre nakli olarak kullanılacak. Maliyeti 13 milyon lirayı bulacak. Hastaneyi yaptıran Sebahattin Gazioğlu bey tüm maddi boyutunu üstlenmiş durumda. Kendisine teşekkür ediyorum. Burası sadece Bursa’ya değil, Doğu Marmara’ya da hizmet edecek, 6 aya kadar tamamlanacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından ardından Bakan Müezzinoğlu hastaneyi yaptıran hayırsever işadamı Sebahattin Gazioğlu’na plaket vererek teşekkür etti.
Kaynak: İHA